Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2008, 09:46   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Görünmez eller Gürcan Bilgiç

İlk kritik tecrübede, Beşiktaş'ın ne kadar farklı olduğunu anlamaya çalıştık. Geçen sezondan sarkan negatif görüntüler devam ediyor mu, ya da yeni sezonda 'gala' yaptıracak icraatları olacak mıydı?
Defansın göbeğindeki problemlerini çözmüş gibi gözüküyorlar. Devamlı baskı uygulayan bir rakibe karşı oyun kurmakta güçlük çektiler, ama mücadeleden vazgeçmeyip, pozisyon da vermediler. Cisse ve Uğur İnceman mücadeleyi sevseler de, topla ilişkilerinde 'kaba' kaldılar. Kadro rakip kaleye hızlı ve dikine koşmayı seven oyunculardan kurulu. Ama ön liberolar öne değil, yana veya geriye oynamayı tercih ediyorlar. Çünkü riskli pas attıklarında başarılı olamadılar. Top kaybı artınca, garanti pasın arkasına saklanmayı tercih ettiler.
Tello bekte kalınca, hücumu organize eden, gerektiğinde oyun kuran sol ayağını da askıya aldırmış gözüküyor. Ali Tandoğan'ın hücum denemelerinde doğrudürüst tek top buluşması yapamamasına da Ertuğrul Hoca dikkat etmeli.

DELGADO MAÇIN KEYFİYDİ
Delgado, geçen sene oyun lideriydi, bandı koluna takınca şimdi takımı da arkasına takmış gözüküyor. Attığı nefis golün yanı sıra, risk alan estetik paslarla maçın keyfi olan oyuncuydu. Ama ne Bobo ne de Holosko hazır gözüktü. Dün sanki Beşiktaşlı oyuncuların sırtından çeken görünmeyenler vardı ve böylesine ağır ve isteksiz gözükmelerinin sebebi de bu "gizli" ellerdi.
Bosna takımı beklenildiğinden çok daha dirençliydi. İstekli oynadılar ve maçı final havasında yaşadılar. Ama İnönü'de hiç şansları yok. Bu maçı "kazasız" yaşamayı ön plana almış, çok tedirgin sahaya çıkmış bir Beşiktaş'a karşı oynadılar. İstanbul'da dizginleri gevşemiş, zafere susamış tribünler önüne çıkacak bir takım bulacaklar.
Bu 90 dakikada Beşiktaş takımı sadece gereğini yapmak istedi. Bu kalitede bir takımın sergilemesi gereken oyun bu olmamalı.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla