Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2008, 13:39   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Grekoromen güreşte isimler değişecek..

Aldıkları madalyalarla milli takıma önemli katkı yapan sporculardan Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca ve Mehmet Özal, Pekin Olimpiyatları'nın ardından güreşi bırakacaklarını açıkladı.


Pekin Olimpiyatları'nın ardından Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda da bir dönem sona eriyor.

Türkiye'ye son 15 yıllık süreçte başarıyla temsil eden ve kazandıkları madalyalarla Türk ulusunun göğsünü kabartan Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın şampiyon sporcularından Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca ve Mehmet Özal, oyunlardan sonra mindere veda edeceklerini belirttiler.

AK Parti'den Sivas Milletveki seçilen, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya da yaklaşık 1 yıl önce boynundaki rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olmuş ve sonrasında güreşi bırakmak zorunda kalmıştı.

Güreşi sürdürüp sürdürmeyeceği uzun süre spor kamuoyunda tartışılan Hamza Yerlikaya, 2007 yılının eylül ayında Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'na ve 2008 yılının nisan ayında Finlandiya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılamamış, sonrasında da yaptığı açıklamayla Pekin Olimpiyatları'nda da güreşmeyeceğini ve güreşi bıraktığını duyurmuştu.

Yerlikaya, Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'nin grekoromen stilde 1 bronz madalya çıkardığını, fakat takımda yer alan tüm sporcuların elinden gelen mücadeleyi ortaya koyduğunu söyledi.

Milli takım kadrosundaki arkadaşlarının yıllardır Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini vurgulayan Yerlikaya, ''Bizden sonra da grekoromen stilde Türkiye'ye şampiyonluklar kazandıracak yetenekli gençler geliyor'' dedi.

Avrupa ve Dünya Şampiyonu, olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu ise Pekin Olimpiyatları'nın katıldığı son büyük organizasyon olduğunu belirterek, ''Güreşe Olimpiyat Şampiyonu olarak veda etmek isterdim. Fakat kısmet değilmiş. Bundan sonra milli takımda bizim yerimizi alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sonuçta aktif sporu bıraksam da, güreşten kopmam mümkün değil. Çünkü güreş benim hayatım. En azından sporcu kardeşlerimizi alkışlamak için güreş tribünlerinde olmaya devam edeceğim'' diye konuştu.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla