Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-08-2008, 18:03   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Youtube Türkiye'yi gözden çıkardı





Youtube, bitmeyen yasaklar yüzünden Türkiye'yi sildi...

Otoriter rejimlerin uygulandığı ülkelerde yayına geçmek için hiçbir çaba sarfetmeyen Youtube, bitmeyen yasaklar yüzünden Türkiye'yi sildi...
Türkiye’de 3 aydır yasaklı olan YouTube, Atatürk’e hakaret içeren videoları dünya genelinde engellemeye yanaşmıyor hatta firma yetkilileri sorunu çözmek için Türkiye’ye bile gelmiyor.
Türkiye, dünyanın en popüler internet sitesi “YouTube”a yönelik katı yasak politikasını sürdürüyor. YouTube, Atatürk’e hakaret içeren videolar nedeniyle ilk kez 30 Nisan’da yasaklanmıştı. Bu süre içinde ardı ardına gelen mahkeme kararları, YouTube’a nefes aldırmadı. YouTube yetkililerinin Türkiye’ye gelerek Türk yetkililerle görüşmesi bekleniyordu. Ancak gelen olmadı. Youtube sakıncalı videoları Türkiye’de kaldırdığını ancak, dünya genelinde bir engellemenin özgürlük ihlali olacağını savunuyor. 3 aydır süren yasağa rağmen uzlaşmak istememesi “Youtube Türkiye’yi gözden çıkardı” yorumlarına neden oluyor.
YOUTUBE İLE İŞ BİRLİĞİ
YouTube bugüne kadar birkez yazılı açıklama yaparak yasağın kısa sürede kaldırılmasını beklediklerini, Türk kanunlarına aykırı içeriklerle ilgili yetkililerle iş birliğine her zaman hazır olduklarını belirtti. İnternet hukuku konusunda uzman avukat Başak Purut ise Youtube’un Türkiye’deki yasağın kaldırılması konusunda çok istekli olmadığını belirtti. Purut, YouTube’nin Pekin Olimpiyatları’nın yayın hakkını alabilmek için Çin hükümetiyle uzlaştığını hatırlatarak, “Cep telefonlarıyla çekilen hiçbir olimpiyat görüntüsünü yayınlamayacağını taahhüt etti. Oysa bu görüntüler çok da sakıncalı değil. Buna rağmen taahhüt edebiliyorsa ve bunu özgürlük ihlali saymıyorsa, Türkiye için de benzer tavır sergileyebilir. Atatürk’e hakaret içeren videolar konusunda dünya genelinde engelleme yapacağını taahhüt edebilir” dedi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla