Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-08-2008, 17:14   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vizyonda bu hafta

Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi - Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon

Click the image to open in full size.Tür : Aksiyon / Dram / Savaş / Tarihi
Gösterim Tarihi : 22 Ağustos 2008
Yönetmen : Daniel Lee
Senaryo : Ho Leung Lau , Daniel Lee , Guanzhong Luo (Kitap)
Müzik : Henry Lai
Yapım : 2008, Çin / Güney Kore / Hong-Kong , 102 dk.

Oyuncular
Andy Lau (Zhao Zilong) , Sammo Hung Kam-Bo (Luo Ping-An) , Maggie Q (Cao Ying) , Vanness Wu (Zhao Bao)

Çin tarihinin en karanlık dönemi olarak bilinen, sürekli savaşların ve karışıklığın olduğu M.S. 190 – 280 yılları arasındaki dönemde geçen film, Çin şövalyeliğinin altın çağını anlatıyor. “Han” imparatorluğunun çöküşünün ardından gelen bu dönemde Çin’in en önemli meydan muharebelerinde savaşıp ülkenin en tanınmış kahramanları olan savaşçılar yöresel bir güç haline gelip, yeni bir hiyerarşinin ortaya çıkmasına sebep olurlar.

Güçlerini artırıp ülkenin kontrolünü ele geçirmek için birbirleriyle mücadele eden bu yerel diktatörlerin etkisi giderek artar. Çin'in en tanınmış kahramanlarından biri olan Zhao Zilong’un amacı otorite boşluğundan ortaya çıkmış bu kaos dönemini sona erdirmek ve bölünmüş ülkesini bir araya getirip barışı sağlamaktır. Kendisiyle aynı amacı paylaşan Ping-an ile birlikte savaş alanının ön saflarında omuz omuza savaşırlar ve yakın bir bağ oluştururlar.

Film, Çin’in en klasik dört romanından biri olarak kabul edilen Luo Guangzhong’un 600 yıllık romanı “Romance of the Three Kingdom”dan uyarlandı.

Ruhuma Asla - Majdnem szüz

Click the image to open in full size.Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 22 Ağustos 2008
Yönetmen : Péter Bacsó
Senaryo : Péter Bacsó
Görüntü Yönetmeni : Tamás Andor
Yapım : 2008, Macaristan

Oyuncular
Júlia Ubrankovics (Boróka) , Attila Tóth (Móric) , Gergely Kaszás (Ronaldó) , Ferenc Hujber (János)

Boroka Arva 18 yaşına girmiştir ve yaş günü beş yıldızlı bir otelde erkek arkadaşıyla kutlamak istemektedir. Devlet, 18 yaşına gelen çocuklara belli bir miktar para vermektedir. bu hayalini gerçekleştirmek için aldığı parayı harcayan Boroka erkek arkadaşıyla otelde güzel bir 3-4 gün geçirir.

Oteldeki yaşlı ve zengin erkeklerin kız arkadaşına nasıl baktığını fark eden Janos paraları bittiği için kız arkadaşını kullanmaya karar verir. işlerin yolunda gittiğini gören JAnos, kız arkadaşını Ronaldo isminde bir adam satar. Artık fahişelik yapmaya başlayan Boroka'yı yeni tanıştığı Morics isimli genç adam bu hayattan çıkarabilecek midir?

Macar Sineması’nın yaşayan ustalarından biri sayılan Peter Basco’nun yönettiği film, Macaristan'ın ekonomik durumuna ve acımasız şehir yaşamına eğlenceli bir bakış sunuyor.

Kediler Şehri - Macskafogó 2 - A sátán macskája

Click the image to open in full size.Tür : Animasyon
Gösterim Tarihi : 22 Ağustos 2008
Yönetmen : Béla Ternovszky
Senaryo : József Nepp
Yapım : 2007, Macaristan

Seslendirenler : László Sinkó (Nick Grabowsky) , Péter Rudolf (Stanley) , Miklós Benedek ( Fritz Teufel) , Péter Haumann ( Safranek) , György Dörner (Torzonborz) , Béla Stenczer (The Boss)

Kötü olan kediler fareleri ortadan kaldırmaya çalışırlar. Fakat robot bir köpek kedilerin bu hain planını bozar. Böylece iyi kediler ve fareler mutlu mesut yaşamlarına devam ederler.

Oysa hesaba katmadıkları bir grup kedi daha vardır. Pafrika Ormanları’nda yaşayan bu kedileri Stanley adındaki gazeteci fare ortaya çıkarır. Orman kedileriyse şef Moloch’un liderliğinde dünyayı eski haline getirmek için bir ordu kurarlar.

Kült bir animasyon filmi olan 1986 yapımı Kediler Şehri, IMDB’nin animasyon filmleri sıralamasında 4. sıradadır ve Kediler Şehri 2 de aynı yönetmen ve senarist tarafından hayata geçirilmiştir.

Ca$h - Cash

Click the image to open in full size.Tür : Aksiyon / Komedi / Suç
Gösterim Tarihi : 22 Ağustos 2008
Yönetmen : Eric Besnard
Senaryo : Eric Besnard
Görüntü Yönetmeni : Gilles Henry
Müzik : Jean-Michel Bernard
Yapım : 2008, Fransa , 100 dk.

Oyuncular
Jean Dujardin (Cash) , Jean Reno (Maxime - Dubreuil) , Valeria Golino (Julia) , Alice Taglioni (Garance) , François Berléand (François)

Paris’in seçkin dolandırıcılarından Cash, Fransız Riviera’sında büyük bir elmas soygunu gerçekleştirmek istemektedir. Öldürülen kardeşinin katilini de bulmak isteyen Cash'in planlarına dolandırıcılık konusunda uzmanlaşmış düzenbaz Maxime ve polis şefi Julia da girince işler karışır.

Senaryo yazarlığından gelme yönetmen Eric Besnard imzalı Cash, yüksek tempolu bir soygun filmi olarak karşımıza çıkıyor. Bu film akıl durdurucu dolandırıcılık dizisini gözler önüne seriyor.

99 Francs filminin basrol oyuncusu Jean Dujardin'i Cash rolunde izlerken, Maxime rolunde de buyuk oyuncu Jean Reno'yu izliyoruz.
Aynalar - Mirrors
Click the image to open in full size.Tür : Korku / Gerilim
Gösterim Tarihi : 22 Ağustos 2008
Yönetmen : Alexandre Aja
Senaryo : Alexandre Aja , Grégory Levasseur
Görüntü Yönetmeni : Maxime Alexandre
Müzik : Javier Navarrete
Yapım : 2008, ABD , 110 dk.
Oyuncular
Frank Mayers (James Benton) , Kiefer Sutherland (Ben Carson) , Matt Neufeld (James Benton) , Paula Patton (Amy Carson) , Cameron Boyce (Michael Carson) , Amy Smart (Angela Carson) , Jason Flemyng (Larry Byrne)

Eski bir polis olan Ben Carson, birkaç yıl önce yangında kül olan ve personeli ölen bir mağazada gece bekçiliği yapmaktadır. Yangından sadece geriye birkaç ayna kalmıştır.
Halen mağazada bulunan bu aynalar, kendisi ile temasa geçemeye başladıktan sonra Carson, ailesini korumak için aynalara gizlenmiş kötü ruhla mücadele etmeye başlar.
Birçok ülkede yasaklanan Yüksek Tansiyon filmi ile dikkatleri üzerine çekmiş Alexandre Aja'nın yönettiği Aynalar, son dönemlerde popüler olan uzak doğu korku filmlerinin yeniden çevrimlerinden biri. Güney Kore yapımı Geoul sokeuro(Into the Mirror)'nun yeniden çevrimi olan filmin başrolünde 24 ile adından söz ettiren Kiefer Sutherland var.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla