Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-08-2008, 22:27   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu adamın 86 tane karısı var

Nijeryalı adam eşlerinin sayısını ya 4'e indirecek ya da..

Click the image to open in full size. Nijerya'da şeriat mahkemesi 86 karısı olan Nijeryalı Muhammed Bello Ebubekir'i uyardı. Şeriat kurallarına göre bir erkek sadece 4 kadınla evlenebilir. 84 yaşındaki Nijeryalı Ebubekir eşlerinin sayısını 4'e düşürmezse idam cezasıyla yargılanacak.

Nijerya'da 86 kadınla evli 84 yaşındaki adamın durumuna, İslam kurallarına göre sadece 4 eşe izin veren şeriat mahkemesi el koydu. Muhammed Bello Ebubekir, eşleri arasından sadece 4'ünü seçmesi, aksi takdirde ölüm cezasına çarptırılacağı konusunda uyarıldı. Ebubekir ise Kuran'da 4 kadından fazlasıyla evlenmek konusunda herhangi bir yasak bulunmadığını belirterek şeriat mahkemesinin kararına direniyor. Eski bir din adamı olan Ebubekir'in eşlerinden 170 çocuğu olduğu tahmin ediliyor.

İngiliz BBC televizyonuna röportaj veren 84 yaşındaki Ebubekir, "10 eşi olan adam yaşlanınca kalpten ölür. Benim gücüm Allah'tan geliyor. 86 eşimle başa çıkabiliyorum" dedi.

Ebubekir'in yaşadığı ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Nijer Bölgesi'nde 2000 yılından bu yana şeriat kuralları uygulanıyor.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla