Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-08-2008, 22:34   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nasa 'da hayal kırıklığı




Uzay mekiklerinin yerini alması için seçilen Orion füzesinin mürettebatını Dünya'ya getirecek kapsül başarızı oldu.


Uzay mekiklerinin yerini alması için seçilen Orion füzesinin mürettebatını Dünya'ya getirecek kapsülün iniş denemesinin başarısızlığa uğraması NASA yetkililerini sıkıntıya soktu.

Gerçeğinin boş kopyası olan 25 ton ağırlığındaki uzay aracının Arizona çölüne yumuşak iniş yapabilmesi için tasarlanan paraşütler düzgün biçimde açılmayınca, yaklaşık 10 bin metre irtifadan C-17 tipi bir uçaktan atılan kapsül yere şiddetli çarpışının ardından büyük bir toz bulutu oluşturdu.

Başarısız deneme, uzay sanayisi çevrelerinin Orion uzay aracının, 2010'da emekliye ayrılmaları öngörülen mekiklerin yerini alması için uygun bir seçim olup olmadığı yolundaki eleştirilerini arttırdı.

31 Temmuz'da yapılan ve bugün NASA tarafından kamuoyuna görüntüleriyle açıklanan denemede, neyin ters gittiği konusunda bir araştırma başlatıldı.

NASA'nın Ay'a düzenlenen seyahatlerde kullanılan Apollo füzelerinin aynısı roket ve kapsül tasarımını 40 yıl sonra mekiklerle değiştirme kararı büyük eleştiri toplamaya devam ediyor.

Fırlatmadan sonra katları ayrılan bir roketin burnuna yerleştirilen Orion kapsülü, mürettebatını sağ salim Dünya'ya getirmesi için yumuşak iniş yapabilmesi amacıyla bir dizi paraşüt açmak üzere tasarlandı.

NASA yetkililerinin 1960'lardan bu yana yapılan en zor paraşüt denemesi olarak niteledikleri test sırasında üç paraşüt de arka arkaya düzgün biçimde açılmadı.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla