Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-08-2008, 16:12   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dolarda yeni bir düşüş sinyali




Borsa yükselişe geçti. Hatta 42 bin seviyelerine çıkması bekleniyor. Ancak dolar yine düşüş sinyali verdi. Bakın dolar kaç YTL olur?


Borsada düşüş zinciri cuma günü kırıldı. Dolarda ise yeni bir düşüş başlayabilir.

Global piyasalara bağlı hareket eden borsanın bu hafta da yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Borsada 42 bin bölgesinin önemli olduğunu kaydeden uzmanlar, bu seviyede kalınması halinde hedefin daha da yükseleceğini belirtiyor. Dolar tarafında ise yükseliş zor görünüyor. Aksine yeniden 1.15 seviyeleri konuşulmaya başlandı.

BORSADA YENİ HEDEF 42 BİN
Borsanın cuma günkü hızlı çıkışını bu hafta da devam ettirmesini bekleyen uzmanlara göre yeni hedef 42 bin seviyesinde bulunuyor. Ancak piyasadaki yükselişin global borsalara bağlı olduğunun altını çizen uzmanlar, özellikle ABD ekonomisiyle ilgili haberlerin etkili olmasını bekliyor.

Acar Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü Zeynel Balcı ise Referans'a yaptığı açıklamada, borsada 42.000-42.500 seviyesinin kritik olduğunu ifade etti. Endeksin bu seviyede tutunabilmesi halinde 44 binin hedefleneceğini anlatan Balcı, dolar için ise bu hafta 1.17-1.20 YTL bandını işaret etti.

DOLAR 1.15'E DÜŞEBİLİR

HSBC Portföy Grup Başkanı Namık Aksel de borsadaki beklentilerle ilgili şöyle konuştu:

"Borsa kademeli olarak yükselecek. Endeksin önümüzdeki günlerde 39.000-39.500 ile 43.500 aralığında hareket edeceğini düşünüyorum. Endeksin, bu hafta 43.500 puana ulaşıp ulaşamayacağını yurtdışı piyasalardaki gelişmeler belirleyecek. Ak Parti'ye kapatma davası nedeniyle geçmişte pozisyon alamayan yabancıların Türkiye'deki pozisyonları da yavaş yavaş artacak. YTL'nin ise güçlü seyri sürüyor. Euro/dolar paritesi, 1.50'nin üzerine yükselirse dolar içeride yeniden 1.15 YTL'ye düşebilir."
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla