Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-08-2008, 10:21   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çevre kirliliği çoğul gebeliğe neden

Dünya genelinde artan ikiz, üçüz ve dördüz doğumlarının çevre kirliliğiyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.
Son yıllarda çoğul gebelik sayısında ciddi bir artış gözleniyor. Son 20 yılda Amerika'da ikiz gebelik yüzde 52, üçüz yüzde 142, dördüz yüzde 123, beşiz ve üzeri gebelik sayısı yüzde 98 oranında arttı. İngiltere'deki çoğul gebelik artış oranı ise son 10 yılda yüzde 20 olarak belirlendi.

HAVAYLA BAĞLANTILI

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta; Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, hava kirliliğine maruz kalan kadınlarda ikiz çocuk doğurma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi. Küçükusta; Hamburg Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Toksik atıkları yakan fırınların bulunduğu Hesse bölgesinde yaşayan kadınların ikiz çocuk sahibi olma oranları, Hesse'ye 20 kilometre uzak ve endüstriyel kirlenme olmayan iki bölgede yaşayan kadınlara göre iki misli yüksek çıktı. Araştırmayı yapan doktorlar artışı, toksik atıkların yakılması sırasında ortaya çıkan klorlu hidrokarbonların; kadın hormonları üzerinde etkili olabileceği teorisine bağladı. Teoriye göre, bu maddeler kadınlarda östrojen hormonunu baskılıyor ve yumurtlamayı başlatan 'gonodotropin' hormon düzeyini yükseltiyor. Bu durum da ikiz ihtimalini arttırıyor."
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla