Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-08-2008, 09:57   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
1. Voleybol Şûrası başladı!...

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen ''50. yılında Türkiye'de voleybolun gelişimi'' konulu ''1. Voleybol Şûrası'' Ankara'da başladı.
Hotel Plaza'da 3 gün sürecek şûranın ilk gününde, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık birer konuşma yaptılar.
Mehmet Atalay, Pekin Olimpiyat Oyunları'ndan henüz döndüklerini ve hala jet-lag'ın etkisini üzerlerinden atamadıklarını söyledi. Özerkliğin hakkını vermek için yaptığı çalışmalardan dolayı Voleybol Federasyonu'nu tebrik eden Atalay, ''Voleybol, özerkliğe en hazır branşlardan biriydi. Ülke olarak voleybolda gerçekten çok ilerideyiz. Bunu da gittiğimiz her yerde görüyoruz, fark ediyoruz. Filenin Sultanları ile Filenin Efeleri voleybolu çok güzel yerlere taşıdılar. Yıldız ve genç takımlarımız da her geçen gün yeni başarılar elde ediyorlar. Evet, voleybol olarak olimpiyatlarda yer alamadık. Sıkıntılar ve sakatlıklar yaşandı, ama voleybolda dünyanın en iyi ülkelerinden biriyiz. Eminim ki bir sonraki olimpiyatlarda voleybolla da temsil edileceğiz. Voleybolda başarılar uzak değil'' diye konuştu.
Göreve geldikleri günden beri 54 federasyonu özerkleştirdiklerini anlatan Atalay, ''Keşke bunu 20 yıl önce yapsaydık, bugün bu geçiş sancılarını yaşamazdık'' dedi.
Özerklikle ilgili herkesin ''henüz hazır değiliz'' yorumları yaptığını kaydeden Atalay, şöyle konuştu:
''Dünyada hazır olmayan ülke kalmamış. Biz nasıl hazır değiliz, anlamadım. Özerklikten sonra federasyonlarımız devlete daha bağlı oldular. Bir kopukluk yaşanmadı. Devletle ciddi işbirliği içinde oldular. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, spor için var. Bunun için görev yapıyoruz. Her zaman federasyonlarımızın yanındayız.''

-EROL ÜNAL KARABIYIK-

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ise federasyon olarak son dönemde geleceğe yatırım amaçlı yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Karabıyık, alt yapı çalışmalarında 48 ilin katıldığı İl Karmaları, Milli Eğitim Bakanlığı ile ilköğretimin ilk 5 sınıfında ''Mini Voleybol'' uygulanmasıyla ilgili yapılan sözleşme, 250 beden eğitimi öğretmeninin verilen kurslarla voleybol antrenörü sıfatı kazanması, 2 bin okula voleybol direği, filesi ve topları dağıtılması, milli takım faaliyetleri, Burhan Felek ve Selim Sırrı Tarcan spor salonlarının 49 yıllığına federasyona devredilmesi, Alanya'da yapılacak Avrupa Plaj Voleybolu Kamp Merkezi, Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından plaj voleybolunda kamp merkezi yapımı tekelinin Türkiye'ye verilmesi ve Ankara Beşevler'de yapılacak 6 bin seyirci kapasiteli spor kompleksi hakkında bilgiler verdi.
Konuşmasının son bölümünde Pekin Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin aldığı sonuçlara da değinen Karabıyık, bazı çevrelerin olimpiyatlarda alınan sonuçları 'felaket, rezalet' olarak tanımladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Pekin Olimpiyatları, son 50 yılda en çok madalya kazanılan 2. oyunlar oldu. İlki 10 madalyayla Atina'ydı. Elbette 8 madalya bizim için yeterli değil. Ama bu sonuçları belirli olayların rövanşı olarak değerlendirmek doğru değil. İnfaz etmenin bizi doğru sonuçlara ulaştıracağını düşünmüyorum. Türk sporunun daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak herkes kendi öz eleştirisini yapmalı.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü şahsında olimpiyatlara katılmak isteyen tüm federasyonlara sınırsız destek sağlamıştır. Kendimden biliyorum, olimpiyatlarla ilgili ne istediysem elim boş dönmedim. Bu destek maddi manevi tüm federasyonlara sağlanmıştır.''
Olimpiyatlar öncesi konulan yüksek hedefler nedeniyle moral bozukluğu yaşandığını kaydeden Karabıyık, ''Bu moral bozukluğundan süratle çıkmalıyız. Önümüzdeki 4 yılı iyi değerlendirip, işbirliği ve dayanışma içinde milli başarının önemini kavrayarak hareket etmeliyiz'' dedi.
Konuşmaların ardından, katılımcılar 9 ayrı başlık altında toplanan komisyonlara iştirak etti. Komisyon başlıkları ise şöyle:
-Voleybol Tesisleri ve İşletmecilik
-Türkiye'de Voleybolun Finansmanı, Pazarlama ve Medya
-MEB ile İşbirliği, Okullarda Voleybol ve Voleybol Alt Yapı Çalışmaları
-Spor Kulüpleri
-Voleybol Antrenörlüğü
-Milli Takımlar
-Sporcu Sağlığı
-Voleybol Hakemliği
-TVF'nin Örgüt ve Yönetim Yapısı
Şûra, yarın komisyon çalışmaları ve genel kurul görüşmeleriyle devam edecek.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla