Konu: 77 - Yalova
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-08-2008, 20:20   #2
SeRSeRi_77
izmitLi_kartaLLar
 
SeRSeRi_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

genel özellikleri:

Çok uzun zamandan beri yerleşim yeri olan Yalova'da birçok tarih ve kültür izleriyle karşılaşmak mümkündür. Yüce Önder Atatürk'ün "Biz ayrıldıktan sonra burası güzelleşmiş" , " Burası geleceğin su şehri olacaktır" , " Yalova benim kentimdir" demesi bu yörenin tanıtılmasında önemli rol oynamıştır.
Yalova'nın en önemli özelliklerinden biri çiçekçiliktir. Yalova'da çiçekçilik Laledere ve Koruköy-Akköy çevresindeki seracılık üretim alanlarıdır. Yalova - Çınarcık arasındaki bölgeler seralarla doludur. En çok karanfil , gül , lale , kasımpatı yetiştirilir. Termal'de yetiştirilen Atatürk çiçeği, fil kulağı, açelya , kamelya ve orkide gibi çiçekleri sayabiliriz.

Yalova'da ayrıca zeytincilik, sebzecilik, bağcılık ve meyvecilik yaygınlaşmaktadır. Hatta üretilen sebze ve meyve ihtiyacın oldukça üzerinde olduğu için çevre illere gönderilmektedir. Yalova özellikle elma, kiraz ve cevizi ile meşhurdur. Yalova çevresinde kestane, incir, erik, kızılcık, tütün, çilek ve şeftalide yetiştirilmektedir.

Yalova'da gezi ve piknik alanları olarak Hasanbaba Korusu, Paşaköy ve Üvezpınar köyüne bağlı Sudüşen şelalesi il dışından gelenlerin dikkatini çekmektedir.

Şehra 12. Km. uzaklığında olan Yalova-Termal kaplıcaları Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun sağlık, şifa ve dinlence merkezi haline gelmiştir. Yabancıların gelip ilgi ile gezdikleri ve dinlendikleri bölgenin her yerinde Atatürk'ün bir anısını görmek mümkündür.
__________________
BeŞiKTaŞ'Lı oLmak kaRanLığı aRDına aLıp BemBeyaz BiR yoLDa yüRümektiR!!!

SeRSeRi_77 Ofline   Alıntı ile Cevapla