Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2008, 13:39   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
En çok ilgi çeken Türk buluşları

Click the image to open in full size. %100 Türk malı olan bu buluşlar hayatı kolaylaştırıyor.




Hayat zolaştıkça icatlar çoğalıyor. Teknolojideki hızlı gelişme, günlük yaşamı kolaylaştıran birbirinden ilginç buluşlara kapı aralıyor. İnternete bağlanabilen şemsiye, özel günleri hatırlayan yüzük, asansörlü korniş, böcek öldüren terlik gibi eğlenceli icatların yanı sıra gelecekte bulunacak buluşlar da insanı kahkahaya boğuyor.Teknolojideki hızlı gelişme, günlük yaşamı kolaylaştıran birbirinden ilginç buluşlara kapı aralıyor. ''www.teknolojivetasarimsitesi. com''daki bilgilere göre, internete bağlanabilen şemsiye, kapasite rekoru kıran flash bellek, saat özellikli casus kamera, asansörlü korniş, özel günleri hatırlatan yüzük gibi icatlar meraklıların ilgisini çekiyor.

DENİZDE ANAHTARLIK KAYBETMEYE SON

Vapurda ya da teknede denize düşürülen anahtarlar ya da takı gibi yükte hafif, parada ağır eşya özel bir düzenekle kolayca bulunabiliyor. Eşya içine gizlenen 47 santim uzunluğunda, şişebilen, parlak, turuncu renkli bir tüp sayesinde eşya, suya düştüğünde su yüzeyinde kalabiliyor.

Şişerek açılan ve 30 saniye içinde eşyayı su yüzüne çıkarabilen tüp 120 gram ağırlığı kaldırabiliyor. Piyasaya sunulması beklenen ilginç tasarımlardan biri de doğum günlerini, evlilik yıl dönümlerini unutturmayan yüzükler. Pille çalışan yüzükler, özel günlere bir gün kala her saat, parmağını 10 saniye boyunca 1-20 derece arasında ısıtıyor.

IŞIKLI DUŞ BAŞLIKLARI

Suyun basıncı ile çalışan, pil veya elektrik gerektirmeyen ışıklı duş başlıkları evleri renklendiriyor. Suyun basıncı ile çalışan başlıklar, suyun sıcaklığına göre renk değiştiriyor. Kadınların büyük yardımcısı olmaya aday elektronik kesme tahtası da üzerinde doğranılan malzemenin ağırlığını gösteriyor. Kesme tahtası, diyet yapanlara ve tarife göre yemek yapmak isteyenlere kolaylık sağlıyor.

TÜRK BULUŞLARI

İnternet sitesinde Türkler'e ait ilginç buluşlara da yer veriliyor. Otomatik bir makara sistemi üzerine kurulu ''asansörlü korniş'', perdelerin kolayca asılmasını sağlıyor. Kornişin üzerindeki delikler lamaların tavana monte edilmesini kolaylaştırıyor. Düzenekte bulunan kayışlar sayesinde korniş aşağı doğru iniyor, perde böylece yerden takılabiliyor ve ardından korniş yukarı çekiliyor.

''Sırt asansörü'' de yangın çıktığında çok katlı binalardan hayat kurtarmaya yarıyor. Aşağıya indirilecek kişinin sırtına askı kemerleriyle takılan sırt asansörü, halatın ucundaki kancayla balkon veya pencereye tutturuluyor. Halat sayesinde kişi asansörle yavaşça inebiliyor.

ŞEMSİYELİ İNTERNET

Japonların geliştirdiği ''Pileus'' isimli şemsiye, kablosuz internet olanağı sunuyor. Yağmurlu bir günde dışarda internete bağlanmak isteyenlere hizmet verecek yeni teknolojide, görüntü şemsiyenin iç kısmına yansıyor. İsteyenler, şemsiyede video oynatıp fotoğraflarına bakabiliyor. Bu ürünün yakında piyasaya sunulması bekleniyor.

ENERJİ KAVANOZU

Henüz piyasaya çıkmayan 64 GB'lık flash bellek de kapasite rekoru kırıyor. Saniyede 10 MB okuma hızı, 3 MB yazım hızına erişen JetFlash V20 ismindeki bellek, film kaydı da yapabiliyor.

Elektrikle çalışan aletlerin elektrik çekimlerini ölçen ''enerji kavanozu'' daha az elektrik kullanmaya teşvik ediyor. Kullanılacak cihazla priz arasına takılan cihaz sayesinde aletin ne kadar elektrik tükettiği ölçülebiliyor.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla