Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-09-2008, 00:15   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cep internette inanılmaz hız...

Artık 100 *** dosyasını 2,4 saniyede, bir film CD’sini 5,6 saniyede indirmek hayal değil.

ADSL’den daha hızlı internet bağlantısını cep telefonlarına getirecek, üçüncü nesil hizmetler anlamına gelen 3G beklenirken daha da hızlı bağlantı sağlayacak 4’üncü nesilin 2009-2010 yıllarında devreye girebileceği belirtildi.

Avea CEO’su Cüneyt Türktan, saniyede 2 mbit veri aktarımı sağlayan 3G teknolojisinin geliştirildiğini, bu teknoloji Türkiye’de kullanıma başlamadan 4’üncü nesil LTE (Long Term Evolution) sisteminin hazırlandığını söyledi.

GEÇ KALMADIK

Türkiye’de 3G hizmetlerinin GSM operatörlerince verilmeye başlanmasıyla yeni bir döneme girileceğinin altını çizen Türktan, “Üçüncü nesil Avrupa’ya 5 yıl önce geldi. 10 milyar dolara lisansları satıldı. Böyle bakarsak Türkiye geç kalmış sayılır. Ancak, uygulama anlamında, özellikle Uzakdoğu’da cihazların çoğalması, altyapının ucuzlamasıyla yeni yeni yaygınlaşmaya başladı” dedi.

ART ARDA OLABİLİR

Türktan, baz istasyonlarının 3G’ye uyumlu hale dönüştürülmesi gerektiğini ancak, bunun lisanstan sonra izin alınarak gerçekleştirileceğini belirterek, “Bu yıl sonu lisans verilirse, gelecek yıl hazirantemmuz gibi 3G hizmet verilebilir. Uzakdoğu’da 4G ile ilgili çalışmalar var. Dördüncü nesil, 3G’nin ardından piyasaya çıkacaktır” dedi. Üçüncü nesilde saniyede 2 mbit veri aktarımı sağlanırken, dördüncü nesilde bu oranın 200 mbit’e yükseleceğini dile getiren Türktan, şöyle devam etti:

“Gelecek yıl için dördüncü jenerasyona hazırlık yapmalıyız. Bu doğru zamana yaklaşmışken Uzakdoğu’daki 4G çalışmalarını, piyasadaki hareketliliği takip edip, Türkiye’de uygulamaya sunabiliriz. 3G ve 4G art arda gelebilir.”

2.4 SANİYEDE 100 *** AKTARILACAK

4G teknolojisi bir DVD’yi 30 saniyede kablosuz ağdan gönderme, sabit mekanlarda 1 Gbps, hareket halindeyse 100 Mbps düzeyinde veri aktarım hızı, 1 Gbps’lik hızla, 100 *** dosyasını 2,4 saniyede, bir film CD’sini 5,6 saniyede, 20 dakikalık bir HDTV yayını 12,5 saniyede aktarılabiliyor.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla