Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-07-2006, 04:06   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Okul Öncesİ YaŞlar

OKUL ÖNCESİ YAŞLAR
Click the image to open in full size.Okul öncesi dönem insan hayatının en önemli dönemidir. Bu dönemde çocukların içinde bulundukları ortam ve yaşadıkları deneyimler tüm hayatlarını doğrudan etkiler. Okulöncesi dönemde çocuklar her şeyleri ile bir yetişkine bağlı, tümüyle edilgen bir durumdan çıkıp bağımsız, ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayabilen, düşünen, konuşan, merak edip araştıran bireyler haline gelebilirler. Okulöncesi döneme yönelik eğitim, çocukların tüm hayatları boyunca alacakları eğitimden çok daha önemli bir eğitim sürecidir.


Tüm çocuklar dünyaya belli bir potansiyel ile birlikte gelirler. Ancak sahip oldukları potansiyelin hangi noktaya ulaşacağı okulöncesi dönemde ne kadar desteklendiklerine bağlı olarak belirlenir. Okulöncesi dönemde çok yönlü gelişimleri güven dolu bir ortamda desteklenen çocuklar potansiyellerinin en üst noktasına ulaşabilirler.

Okulöncesi yaşlar çocukların özellikle zihinsel ve kişilik gelişimlerinin büyük oranda belirlendiği dönemdir. Bu nedenle de okulöncesi dönemdeki çocukların ileride mutlu, sağlıklı, başarılı, bağımsız bireyler olabilmeleri için destekleyici bir ortamda yetişmeleri çok büyük bir önem taşır.
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline   Alıntı ile Cevapla