Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-09-2008, 10:58   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vizyonda bu hafta

Click the image to open in full size.

Vizyonda BU HAFTA


Hala inanmak istiyor musunuz.. İyi hissedeceğiniz bir film.. Medeniyete sarsıcı bir eleştiri..




Bir Aradayız, Hepsi Bu - Ensemble, c'est tout

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Claude Berri
Senaryo : Claude Berri , Anna Gavalda (Kitap)
Yapım : 2007, Fransa , 97 dk.

Oyuncular
Audrey Tautou (Camille Fauque) , Guillaume Canet (Franck) , Laurent Stocker (Philibert Marquet de la Tubelière) , Françoise Bertin (Paulette) , Alain Sachs (Medecin du travail) , Firmine Richard (Mamadou)

Camille, boş zamanlarında çizimler yapan, Paris’te bir tavan arasında yalnız bir hayat süren bir temizlikçidir. Bir gün utangaç postkart satıcısı Philibert ile tanışır. Philibert dış dünyaya olabildiğince kapalı bir yaşam sürmektedir. Hatta, onun alışveriş gibi işlerini bile antikalarla dolu büyük evinde birlikte yaşadığı kiracısı Franck halleder.

Camille bir gün ağır grip olur ve bunun sonucunda Philibert ona taşınması için ısrar eder. Başlarda Camille ve Franck çatışsalar da, sonunda üçü beraber yaşamayı öğrenecek ve birbirlerini anlayacaklardır.

Birçok ödüle layık görülen film, Anna Gavalda'sın Ensemble, c'est tout adlı romanından beyazperdeye uyarlanmıştır.

Click the image to open in full size.Çıkış Yok - Stuck

Tür : Gerilim / Korku
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Stuart Gordon
Senaryo : John Strysik , Stuart Gordon (Kitap)
Yapım : 2007, Kanada / ABD / İngiltere , 94 dk.

Oyuncular
Mena Suvari (Brandi) , Stephen Rea ( Tom) , Russell Hornsby ( Rashid) , Rukiya Bernard ( Tanya)

Genç ve şefkatli Brandi, bir emekli evinde terfisini bekleyen bir görevlidir. Bir gece sarhoş halde gece kulübünden dönerken, herşeyini yakın zamanda kaybetmiş Tom’a arabasıyla çarpar.

Brandi, bir adamı çok ağır yaraladığı duyulursa parlak olan geleceğinin söneceği korkusuna kapılır. Bu yüzden Tom’u kurtarmak yerine, onun kendinden geçmesini bekleyip onu ortadan kaldırmayı planlar. Tom için tek hayatta kalış yolu ise, Brandi'nin onu kapattığı garajdan kaçmaktır.

Brandi'nin, çarptığı adamı kurtarmak ya da öldürmek ikileminde kalmasının vurgulandığı Stuck filminde, gerçek hikayeden yola çıkılmıştır. Festivallerden ödüller kazanan filmde, izleyicide etki bırakan sahnelere bolca yer verilmiştir.

Click the image to open in full size.Kadınlar - The Women

Tür : Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Diane English
Senaryo : Diane English , Clare Boothe Luce
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular
Meg Ryan (Mary Haines) , Annette Bening ( Sylvia Fowler) , Eva Mendes ( Crystal Allen) , Debra Messing ( Edith Potter) , Jada Pinkett Smith ( Miriam Aarons) , Bette Midler (Flora DeLave) , Candice Bergen (Catherine Frazier)

Mary, babasıyla birlikte çalıştığı işinden kovulmuştur. Bir de üstüne gittiği güzellik salonunda, manikürcü kız Tanya’dan kocasının zengin avcısı, tezgahtar ‘’fıs fıs kız’’ Crystall Allen’la aldattığını öğrenince, annesi ve kızıyla bir tatile çıkar.

Mary’nin en yakın arkadaşı Sylvie Fowler, bir kadın magazin dergisinin baş editörüdür. Fakat mutlu, başarılı bir hayat süren Sylvie’nin işi tehlikededir. Önceleri Tanya’dan Mary’nin aldatıldığını ilk öğrenen olarak Mary’e söyleyip söylememe ikilemini yaşarken, kariyerinin kurtarmak adına dedikodu yazarı Bailey Smith’e Mary’le ilgili malzeme verir. Bunları öğrenen Mary kendini dinlemek için bir kadın kampına gider ve burada Kontes Miller ile tanışır. Buradaki deneyimlerinden sonra Mary artık hayattan ne istediğini bilen birine dönüşür.

1930’lu yılların sonunda piyes ve film olarak yapılmış Kadınlar, Clare Boothe Luce’nin piyesinde onun nefret ettiği kadınlara karşı bir eleştiri olurken, 2000’li yılları uyarlamasında güçlü ve modern kadınların dünyasının şık bir komedisi haline gelmiştir.

Click the image to open in full size.Oyum Kime - Swing Vote

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Joshua Michael Stern
Senaryo : Joshua Michael Stern , Jason Richman
Yapım : 2008, ABD , 100 dk.


Oyuncular
Kevin Costner (Bud Johnson) , Madeline Carroll (Molly Johnson) , Dennis Hopper (Donald Greenleaf) , Nathan Lane (Art Crumb) , George Lopez (John Sweeney) , Paula Patton (Kate Madison) , Kelsey Grammer (Başkan Andrew Boone) , Stanley Tucci (Martin Fox)

Bud Johnson, hayatla ilgili pek bir beklentisi kalmamış, bütün duyarlılığını ve sevgisini kaybetmiş; tek değer verdiği kişi olan kızı Molly'le birlikte bir hayat sürmektedir. Bir şekilde işlerin ters gitmesi sonucu Amerikan Başkanı'nın kim olduğunu belirleyecek oyun sahibinin Bud Johnson olduğu anlaşılır.

Demokrat Parti'nin başkanı Donald Greenleaf ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkanı aynı zamanda ABD Başkanı olan Andrew Boone, Bud'ı taraflarına çekmek için birbirinden ilginç ve komik yollara başvururlarken, ülkenin kaderinin bu duyarsız adamın ellerinde olması işleri iyice karıştırır.

Amerika'nın tam da seçim dönemine denk gelen film, bir yandan kıyasıya birbiriyle mücadele eden politikacıları komik bir şekilde eleştirirken, bir yandan da duygusal bir baba-kız ilişkisine odaklanıyor.

Click the image to open in full size.Sihirli Orman - El Bosque animado

Tür : Fantastik / Animasyon
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Ángel de la Cruz , Manolo Gómez
Senaryo : Ángel de la Cruz , Wenceslao Fernández Flórez (Kitap)
Yapım : 2001, İspanya , 83 dk.

Seslendirenler : Nacho Aldeguer (Furi) , Mar Bordallo (Linda) , Claudio Rodríguez (Carballo) , Juan Miguel Cuesta (Pino) , Héctor Cantolla (Poste) , Javier Franquelo (Eucalipto)

Cecebre ormanında yaşayan ağaçlar ve hayvanlar, etrafta insan olmadığı müddetçe birbirleriyle konuşuyorlardır. Bunu keşfeden bir bilim adamı, tezini ispatlamak için köstebek Linda'yı kaçırır.

Bilimadamının çirkin, süslü karısı, Linda'dan kürk mont yapmak için onu ele geçirir. Bu durumu Linda'nın sevgilisi Furi ağaçlar tarafından duyunca, Linda'yı kurtarmak için tüm orman harekete geçer.

İspanya yapımı 3 boyutlu animasyon, büyükleri de izleyici koltuğuna oturtacak türden.

Click the image to open in full size.Tatil Kitabı - Tatil Kitabı

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Seyfi Teoman
Senaryo : Seyfi Teoman , Barış Bıçakçı
Görüntü Yönetmeni : Arnau Valls Colomer
Yapım : 2008, Türkiye , 92 dk.

Oyuncular
Taner Birsel (Hasan) , Ayten Tokun (Güler) , Osman İnan (Mustafa) , Tayfun Günay (Ali)

İstanbul’da okuyan büyük oğlu Veysel’in üniversite sınavına girme isteğine karşı çıkan Mustafa, çekingen bir çocuk olan Ali’yi de yaz tatilinde çalışıp ticaret öğrenmeye zorlar.

Mustafa'nın eşi Güler ve kardeşi Hasan’la aralarında da sürekli bir gerginlik vardır. Tüm bu gerginlikler, Mustafa’nın, iş için gittiği Ürgüp’ten dönüşte komaya girmesiyle geri plâna itilir.

2004 yılında çektiği Apartman adlı kısa filmiyle pek çok ödül alan Seyfi Teoman, ilk uzun metraj çalışması olan Tatil Kitabı ile ödülleri topluyor. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde en iyi Türk filmi ödülü alan filmin dünya çapında başka ödülleri de bulunuyor.

Click the image to open in full size.The X-Files: İnanmak İstiyorum - The X-Files: I Want to Believe

Tür : Gerilim / Bilim Kurgu / Gizem
Gösterim Tarihi : 12 Eylül 2008
Yönetmen : Chris Carter
Senaryo : Frank Spotnitz
Görüntü Yönetmeni : Bill Roe
Yapım : 2008, ABD / Kanada , 100 dk.

Oyuncular
David Duchovny (Fox Mulder) , Gillian Anderson (Dana Scully) , Amanda Peet (Dakota Whitney) , Billy Connolly (Peder Joseph Crissman)

Eski FBI ajanı Doktor Scully, ölmek üzere olan Christian'ın hayatta kalmasını sağlamaya çalışır. Bu sırada FBI ajanı Drummy, Doktor Scully'i ziyarete gelir ve ondan FBI ajanı Monica Benan dahil, kaybolan kızları bulmak için X-Files departmanındaki Scully'nin arkadaşı eski FBI ajanı Fox Mulder'ı göreve geri çağırmasını talep eder. Scully Mulder'ı zor da olsa ikna eder.

Kaçırılan kızları zihninde gördüğüne inanan ve eskiden sübyancı olan rahip Joseph (Joe) Fitzgerald Crissman FBI ile iş birliği yapar. Doktor Scully rahip Joseph Fitzgerald Crissman inanmaz ve onu sürekli sorgular.
İş üstünde olan ekip bir kızın daha kaçırıldığının haberini alır.

İnanmak isteyenler için Gizli Dosyalar yeniden açılıyor. 6 yıllık bir aradan sonra X-Files geri dönüyor. Komedi filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz Amanda Peet ve Billy Connely bu sefer bambaşka film tarzıyla karşımıza çıkıyor. X-Files yaratıcılarından yazar Chris Carter, bu sefer de yönetmen koltuğunda.
(Beyazperde)
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla