Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-09-2008, 18:37   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rüştü ve defans - Yemen Ekşioğlu


19.9.2008



İki ayaklı bir oyun. Bir gol çok şey ifade eder. Keşke iki üç olsaydı. Aslında dün Beşiktaş’ın bire de şükretmesi lazım. Onu seven bir top var. İyi bir hakem, tecrübeli bir Rüştü. Bu üçlü Beşiktaş’ın dün 1-0’la sahadan çıkmasına yetti ancak tura yetecek mi? Hayatımda hiç şans oyunları iddaa, spor toto, loto oynamadım. Bu takım kurada Beşiktaş’a çıkınca çevremdeki iddaacılar medyanın aksine, “Abi işimiz zor” diyordu. Doğrusunu isterseniz dünkü takımı sahada gördükten sonra ben de aynı düşüncedeyim. Tempolu, oyundan hiç kopmayan, tur için gol araması gereken Beşiktaş yerine gol arayan ve Beşiktaş’tan çok da pozisyon bulan bir takım vardı. Yabancı kontenjanından dolayı şans bulan Seric önünde Tello’yla iyi bir uyum içinde ama gösterdi ki Tello, “Beni rahat bırakın, ben özgür olmak istiyorum” diyordu.
Beşiktaş bir türlü dengeyi tuttaramadı, ne sağda, ne solda. Delgado’yu ilk defa bu kadar tutuk, dengesiz ve ayakta duracak hali kalmamış bir görüntüde gördüm. Beynimin içine yerleşmiş olan Delgado olsaydı daha ilk 15 dakika fark olurdu. Ama varsayımlarla bir yere gitmeyeceğimize göre fazla vıdı vıdı yapmaya da gerek yok. Beşiktaş’ın bayramda işi zor. İnşallah bayram zehir olmaz.
Bir Ramazan akşamı olmasına rağmen tribündeki çoşku hoşuma gitti. Keşke aynı coşkuyu sahada görsek.
Aklımı kurcalayan bir konu daha var. Bu santrforlar niye golün güzelini atmaya kalkarlar. Üç direk arasına top girsin yeter. Gol, goldür. Bu lafımın çoğu son on dakika oyuna girmesine rağmen Bobo’ya. Defans oyuncusunun ayakta kalanı makbul. Bilhassa Sivok dün akşam biraz ayakta kalmakta zorlandı.
Ertuğrul hoca oyuncu değişikliklerinde acaba Ekrem Dağ yerine her pozisyonda uzun top oynayan, golü düşünen rakip karşısında Toraman’ı, Cisse ve Uğur İnceman yanında oynatsaydı daha iyi olmazmıydı diye düşünüyorum.
Ama kazanan daima haklıdır. Sezon başından beri söylediğim bir şey var. Antalya maçı hariç bu takım kolay kolay gol yemez düşüncesindeydim. Aynı düşüncedeyim. İkinci maçta da en büyük güvencem Rüştü ve bu defans.

__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla