Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2008, 11:44   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Chelsea:1 Manchester United:1

Devler kapıştı gülen olmadı!

Tüm dünyanın sonucunu merakla beklediği, Chelsea ile Manchester United arasındaki dev kapışmada gülen olmadı karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Stamford Bridge Stadı'nda ilk yarısı Kırmızı Şeytanlar'ın 1-0 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada, konuk ekibin golü 18. dakikada Ji-Sung Park'tan gelirken, Chelsea'nin bu golü 80. dakikada Kalou'dan geldi.
Bir maçı eksik olan Manchester United bu sonucun ardından puanını 5'e, Chelsea de 11'e yükseltti.
İLK GOL SÜRPRİZ BİR İSİMDEN...
Manchester United'ın ilk golü sürpriz bir isim Ji-Sung Park'tan geldi. Evra'nın getirdiği topta Berbatov'un şutu kaleci Cech'ten döndü, topu önünde bulan Ji-Sung Park topu ağlara gönderdi. 0-1.
KALOU GİRDİ GOLÜNÜ ATTI...
74. dakikada oyuna dahil olan Chelsea'nin Fildişili golcüsü Kalou, 6 dakika sonra golünü attı. Chelsea'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde boş kalan Kalou topu kafa ile köşeden ağlara gönderdi. 1-1.
YILDIZLAR 11'DE YOK...
Chelsea ve Manchester United dev mücadeleye önemli yıldızlarını saklayarak başladı. Chelsea'de Drogba, Manchester United'ta da C.Ronaldo ve Carlos Tevez yedekler arasında yer aldı. Chelsea cephesinde ise maç öncesinde yaşanan sakatlık moralleri bozdu. Mavilerin Portekizli yıldızı Deco ısınma hareketleri yaparken sakatlandı ve 18 kişilik kadrodan çıkartıldı. Manchester'da yeni transfer Bulgar Dimitar Berbatov ileri uçta Rooney ile birlikte maça başladı. Berbatov karşılaşma boyunca çok etkisiz gözüktü.
MANCHESTER RÜZGAR GİBİ BAŞLADI...
Stamford Bridge'deki mücadeleye konuk ekip Manchester United çok hızlı başladı. Chelsea savunmasına ön alanda baskı yapan ManU orta sahada kaptığı toplar ile mavilerin kalasinde büyük tehlikeler yarattı ve golü de 18. dakikada Ji-Sung Park ile buldu. Özellikle Rooney ve Scholes ile etkili olan Manchester, golden sonra da baskısını azaltmadı. Chelsea orta sahası Deco'nun yokluğunda organize olmakta çok zorlandı, sakatlıktan yeni yeni kurtulan Drogrba'nın da ilk 11'de olmaması ileri uçtaki etkinliği de azalttı. Manchester savunması arasında yalnız kalan Anelka ilk 45 dakikada neredeyse hiç pozisyon bulamadı.
İLK YARIDA ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER...
İngiltere Premier Lig'deki bu müthiş maçta ilk yarıda iki takımda zorunlu değişikliklere gitti. Henüz maçın 12. dakikasında sakatlanan R.Carvalho yerini Alex'e bırakırken, Manchester'ın deneyimli kalecisi Van der Sar, Joe Cole ile girdiği mücadele sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Deneyimli kaleci yerini Kuszczak'a bırakmak zorunda kaldı.
DROGBA VE RONALDO OYUNDA...
İkinci yarıya Chelsea baskı ile başladı. Evindeki 84 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmek isteyen Chelsea, tüm hatlarıyla Manchester yarı sahasına yerleşti. Teknik Direktör Scolari ikinci yarıya Malouda ve Drogba değişikliği ile başladı. Sakatlıktan çıkan Drogba eski performansından çok uzak bir görüntü ortaya koydu. Manchester'da da Cristiano Ronaldo 55.dakikada Scholes'un yerine oyuna grid. Anelka ve Joe Cole ile çok net fırsatlardan yararlanamayan Chelsea, Manchester kontra ataklarında da kalesinde önemli tehlikeler gördü. Scolari buna rağmen risk almaktan korkmadı ve 74. dakikada Ballack-Kalou değişikliğine gitti. Bu değişiklikten 6 dakika sonra da Kalou golünü attı ve Chelsea'ye beraberliği getirdi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla