Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2008, 22:51   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 ''Küçükken dayak yerdim!''

Kılıç, yaptığı açıklamada, ilkokulu bitirdikten sonra boksa başladığını ve hocalarının desteğiyle bu sporu 12 yıldır yaptığını söyledi.

Spor hayatında ilk Türkiye şampiyonluğunu 13 yaşında, ilk uluslararası başarısını 16 yaşında aldığını ifade eden Kılıç, ''Boksa başladığımda babam karşı çıkıyordu. Halen daha karşı çıkma hissi var. Fakat olimpiyatlardan sonra biraz değişti. Artık biraz da olsa gururlu'' dedi.

-KÜÇÜKKEN DAYAK YERDİM-
Kılıç, boksa başladıktan sonra okul yıllarında arkadaş kavgalarında hep dayak yediğini söyledi.

Çocukken sessiz ve sakin biri olduğunu anlatan Kılıç, ''Ortaokul zamanlarında dövüşürdüm. Bir çocukla dövüştüm. Bana bir kafa attı. Her yerim kan oldu. İntikam için tekrar dövüştüm. Yine dayak yedim. Bir başka çocukla dövüşürdük yine hep dayak yerdim'' diye konuştu.

Boksun da diğer sporlar gibi önce akıl istediğini ifade eden Kılıç, şöyle dedi:

''Kesinlikle zeki olmayı gerektiren ve kavrayışı yüksek bir spor. İyi düşünebilmek gerekiyor. Aynı zamanda ağır bir spor. Bir voleybolcu 3 olimpiyat görebilir. Ama bir boksör en fazla iki olimpiyata katılabiliyor. Ben olimpiyata katılmak için 12 yıldır çalışıyorum. Bir sonrakine katılmak için daha fazla çalışmam gerek. Antremanlar çok zorlu. Çoğu kez mide bulantısından, baş ağrısından yatamıyordum.''

-FENERBAHÇE'DEN PARA ALAMADIM-
Kılıç, olimpiyatlarda derece alması nedeniyle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından kulübe destek amaçlı verilen paradan kendisine herhangi bir ödeme yapılmadığını söyledi.

Kılıç, şöyle dedi:

"Son olimpiyatlara Fenerbahçe'den 17 spocu katıldı. İçlerinden sadece ben madalya aldım. GSGM'nin kulübe destek amaçlı verdiği paradan bana bir şey aktarılmadı. Elbette parayı bana verme zorunluluğu yok ama o para Fenerbahçe için ne kadar değerli olabilir. Buna karşın benim boksumu geliştirmem için önemli bir miktar.

Son olimpiyatta madalya alan 8 sporcu, mahalli şartlarda birçok destek gördü. Bana bugüne kadar sadece Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu bir araba hediye etti. Diğer sporculara göre mahalli şartlarda daha az destek gördüm."
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla