Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2008, 20:48   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon2 ''Adam Gibi Geldim,Adam Gibi Gidiyorum!''


Ertuğrul Sağlam istifa ederken yönetimimiz için çok ağır konuştu

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam BJK Nevzat Demir tesislerinde basın toplantısı düzenledi ve görevi resmen bıraktığını açıkladı. Ertuğrul Sağlam'ın vedasına genç çalıştırıcının Beşiktaş yönetimine karşı yaptığı sitem, ve dozu yerinde ağırlanmış eleştirilerinden sonra basın toplantısını sona erdiren Ertuğrul Sağlam basın mensupları tarafından alkışlandı. İşte Sağlam'ın sözleri
"2007-2008'de Yıldırım Demirören tarafından Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirildim. Beşiktaş'ta uzun vadeli bir yapılanmaya gidilmesi için yapılan teklifi kabul ettim ve iki yıllık sözleşme imzaladım. Genç oyuncuları ortaya çıkarmak için çok uğraştık ve alt yapıdan yaklaşık 15 oyuncuyu A Takıma kazandırdık ve bu arkadaşları kazandırmak ile kalmadık ve A Takım'da kullandık. Beşiktaş'ın başında ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ilk Türk Teknik adam olma şerefini yaşadım. Liverpool ve Marsilya galibiyetlerini yaşadım tabii Liverpool hezimetini de gördük.
Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de dört yıldır tatmadığımız liderliği tattık ve bunu son haftalara kadar yaşadık. Ancak bu yarışta bizi mutlu eden şey taraftarımızın verdiği destek ve güven oldu. Geçtiğmiz sezon hakem hataları ve kişisel hatalardan dolayı şampiyonluğu kaçırdık. En büyük üzüntümüz bizi destekleyen taraftarlarımıza şampiyonluğu yaşatamamız oldu.
Bu sezon başında tekrar rotayı çizerken yönetimimizin tam desteğiyle göreve devam edeceğimiz belirtildi. Sezon başında transferlerimiz eksik bölgelerimize yaptık. Avusturya'da çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdik, kaptanlarımızın kavgası bile bu güzel havayı bozmadı. Süper Lig'de şu ana kadar yenilgisiz 14 puanla üçüncü sıradayız. Fenerbahçe'nin 8, Galatasaray'ın 3 puan önündeyiz. "
"Hayat devam ediyor" sözü...
"Trabzonspor deplasmanında aldığımız puanınin önemini rakiplerimiz Trabzon deplasmanına gittiği zaman anlayacağız. Kharkiv maçında aldığımız yenilgi bizi çok yaraladı, maç sonrasında yaptığım konuşmada belirttiğim bir cümle 'hayat devam ediyor' cümlesi bazı kesimler tarafından değişik yerlere çekilmeye çalışıldı. Benim burdaki maksatım, takımımı Hacettepe maçına hazırlayabilmekti. Taraftarlarımızdan tekrar tekrar özür diliyorum. "
Yöneticilerimize ağır mesajlar!
"Beşiktaş'a transfer olmamı sağlayan Süleyman Seba'ya çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş'a gelişlerim kadar gidişlerim de olaylı oluyor. Bugüne kadar Beşiktaşlı duruşuna layık davramdım, bu duruşun ne olduğunu Süleyman Seba'dan öğrendim. Her durumda camiamı en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Ancak geldiğim günden beri alışık olmadığım olaylarla karşılaştım. Geldiğim andan beri beni eleştiren yöneticiler ile çalıştım, bu insanların neye hizmet ettiğini hala anlamış değilim. Benim söylemediğim şeyleri sürekli yazan ve beni yıpratmaya çalışan gazetecileri söylemek istemiyorum. İçimizdeki düşmanlarla uğraşmak zorunda kaldık."
Yerli hoca stresi! Tepkisi..
"Bu takımı şampiyonluğa ulaştıracağımıza inandığımız için görevimize içeride ve dışarıda mücadele ederek devam ettik. Bugün Beşiktaş'ta kalırsam şampiyon olacağına kesinlikle inanan bir teknik direktör olarak karşınızdayım. Ancak Beşiktaş'ın yetiştirdiği bir isim olarak son günlerde bana yapılanları içime sindiremiyorum. Bu yapılanları kesinlikle haketmedim. Ben görevdeyken başka isimlerle görüşülmesi bir tarafa, bazı medya organları tarfından da yıpratılmaya çalışıldım. Yüzüme karşı arkandayız denilse de arkadan yapılanların ardından burada kalmamız mümkün değil. Yabancı ve yerli hocaya yapılan ayrımın ortadan kalkmasını istiyorum."
"Şimdi gidip görüşsünler!"
"Kendime olan saygım ve Beşiktaş'a olan sevgim ve Türk antrenörlügüne saygım için istifa ediyorum. Vefakar taraftarlarımıza, futbolcularımıza ve medyadaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İstifa kararımı açıklamak için bu toplantıyı bekledim. Bu istifayı dört gün önce de yapabilirdim. Ancak duruşum ve iş ahlakım Hacettepe maçını oynamayı ve daha sonra anlaşılacağını düşündüm.
Şimdi milli ara var, yönetimin görüştüğü iddia edilen ama bana bu toplantıya gelen kadar kimseyle görüşmedik diyenler, şimdi görüştükleri isimlerle rahatlıkla görüşebilirler. Benim ağzımdan 3,5 milyon Avro isterim dediğim ortaya atıldı. Beni kamuoyunun gözü önünde zor durumda bırakmak için söylenen bu yalanların ne tarafını düzeltiyim. Tekrar tekrar üzerine basarak söylüyorum, insanlar bizi yanlış tanımışlar. "
"Adam gibi geldim, adam gibi gidiyorum"
"Ben Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam oldum, burada Samsun ve Kayserispor'a da değinmek istiyorum. Vefayı da ahdevefayı da bilirim. Çalıştığım süre içinde kendimi istifaya zorlattırıp, para peşinde koşacak insan olmadım. Bizim Beşiktaş sevgimizi paraya karşılık getirmeye çalışanlar utanır mı bilmiyorum. Konuşalacak çok şey var ancak bazı yöneticiler gibi konuşup takıma zarar vermek istemiyorum. Bu nedenle sorularınıza yanıt vermek istemiyorum. Beşiktaş'ın başarıya ulaşması en büyük dileğim.
Ancak benden önceki ve bana yapılanların benden sonra gelecek antrenörlere yapılmasını istemiyorum. İşe başladığım bugüne kadar taraftarlarımız, ben sahaya çıktığım anda beni çok güzel onurlandırıyorlardı. 'Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam' dediler, ben görevime adam gibi başladım, adam gibi devam ettirip, adam gibi bitiriyorum."
Bu arada Menajerimiz Sinan Engin'in de yönetime istifasını verdiği ancak, Siyah-Beyazlı yönetimin bunu kabul etmediği öğrenildi...
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla