Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-10-2008, 20:47   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Beşiktaş diktatörlüğe gidiyor"

Beşiktaşımızın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş’a gelişine, yönetici olduğu o günlerde karşı çıkan Beşiktaş Eski Yöneticisi Celal Kolot, Beşiktaş’ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. “Ben haklı çıktım” diyen Kolot, “Ertuğrul Sağlam’a karşı oluşumun en büyük nedeni bu günlerin yaşanacak olmasını öngörmemdi” dedi. İşte Kolot’un bir birinden çarpıcı açıklamaları:

Ertuğrul Sağlam'ın gidişi, Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'a gelişini nasıl değerlendiriyorsunuz?
CELAL KOLOT- Ertuğrul Sağlam'ın suratına Beşiktaş'a Teknik Direktör olduğu ilk gün Beşiktaş için çok gençsiniz keşke iki, üç yıl sonra gelseydiniz çok tecrübesizsiniz, sizin için önümüzdeki günler kötü olabilir dedim. Yönetim tarafında Ertuğrul Sağlam'a en son yapılanlar bir tuzak. Söylentilerle Ertuğrul'un ruh halini bozdular. Çok güçlü ve tecrübeli olmak lazım, bu, işler sadece sahada olmuyor. Her taraftan güçlü olmanız gerekiyor. Beşiktaş Teknik Direktörlüğü için ben bunu anlatmaya çalışmıştım Ertuğrul'a. Ertuğrul Beşiktaş'ta geleceğini bitirdi. Zaman beni haklı çıkardı.
SAMET AYBABA İLE ANLAŞMIŞTIK
Yönetim'in Denizli tercihi doğru mu?
KOLOT- Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ta görev yaparken "Gidin Samet Aybaba ile anlaşın" dedi. Bunu üzerine Samet Aybaba ile Kavacık'ta ki ofisimde buluşup el sıkıştık. Sonra gazetelerden öğrendik Demirören Ertuğrul ile anlaşmış. Samet Aybaba ile anlaşırken Kenan Öner ve Ertunç Soğancıoğlu da vardı. Ben o dönem futbol şube sorumlusuyum ama benim Ertuğrul Sağlam ile anlaşıldığından haberim bile yoktu.
BEŞİKTAŞ DİKTATÖRLÜĞE GİDİYOR
Beşiktaş'ın en büyük sorunu bu. Diktatörlüğe doğru gidiyor. Mustafa Denizli kariyerli ve tecrübeli bir isim. Beşiktaş'ta başarılı olur. Başkan'ın yapacağı tek şey kaldı o da kendini ve yönetimi değiştirmek. Çünkü Beşiktaş'ta her şey değişti. Menajer gitti, futbol şubesi ortadan kalktı, teknik ekip değişti. Başkan'a ve yönetime güven kalmadı. Yıldırım Demirören'in yapacağı tek iş kaldı o da Şubat ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'u Olağanüstü Genel Kurul'a çevirmek. Yoksa Beşiktaş'ta alınacak yenilgilerin ardından artık hedefteki isim Demirören olacak. Çünkü tek başına kaldı. Zor bir dönem başlıyor, Yıldırım Demirören için.
SİNAN ENGİN DOĞRU OLANI YAPTI
Sinan Engin'in istifasını nasıl karşıladınız?
KOLOT- Sinan Engin doğrusunu yaptı. Çünkü takımda menajerlik sistemi kaldırıldı ama Sinan'a kal denildi aslında bunu anlamı 'Sinan sen git' demektir. Demirören bana da aynısını yaptı, "Celal futbol şubesini kaldırdık ama sen kal, 40 yıllık dostumsun şu an basın önünde 1-0 yenik durumdayız ama kazanacağız" dedi. Aslında bana yavaş yavaş git demişti.
ERTUĞTUL İLE GÖRÜŞECEĞİM
Ertuğrul Sağlam ile istifasından sonra görüştünüz mü?
KOLOT- Hayır görüşmedim ama görüşeceğim. Ben de o medeni cesaret var. Ben ilk günden beri Ertuğrul'a bugünleri yaşayacağını anlatmaya çalıştım. Yoksa benim Ertuğrul'a ne gibi bir gıcıklığım olabilir ki?
Ertuğrul Sağlam'ın "Adam gibi geldim, adam gibi gidiyorum" değerlendirmesi var. Buna katılıyor musunuz?
KOLOT- Ertuğrul'un gidişi doğru oldu. Tazminat almadı. Ertuğrul'un gidişi onu kahraman yaptı. Ama Türkiye'de iki, üç gün kahraman olursunuz sonra unutulursunuz. Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin Ertuğrul'u alacak hali yok.
Radyospor.com/Aydın CİNGÖZ
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla