Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-10-2008, 15:25   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Faciayı Kopan Kablo Önledi

Click the image to open in full size.Tunceli'de 8 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısı ardından başlatılan havadi. destekli operasyonlar sürüyor. Saldırının yaşandığı köprü girişine konan 100 kilogram ağırlığında ki bombanın, kablolu olduğu ve kablodaki kopukluktan ötürü patlatılamadığı tespit edildi

Bu arada, konvoya saldırı olayının yaşandığı saat 12.30'dan hemen sonra bölgeye giden zırhlı araçlar akşam saat 19'00a kadar viyadük kenarındaki bombanın üzerinde bekledi. Bölgede yapılan incelemeler sonucu zırhlı aracın bulunduğu yerde bomba olduğu tespit edildi.
Elazığ'dan Tunceli'ye asker taşıyan otobüse teröristlerin düzenlendiği silahlı saldırıda 8 askerin yaralandığı olayın ardından başlatılan hava destekli operasyonlar sürdürülüyor. Dün, Skorsky helikopterlerle Dinar Vadisi'ne ve civarına bırakılan Jandarma Özel Harekat Timlerinin arama tarama faaliyetleri sürerken, bu gün de Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı iki Cobra Tipi taarruz helikopterleri bölge üzerinde kontrol uçuşu gerçekleştirdiler. Bölgede arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Öte yandan dün,Dinar Köprüsü Aktuluk köyü girişine döşenen, 100 kilogram potasyum nitrat ile güçlendirilmiş A-4 tipi patlayıcı ile hazırlanmış bomba düzeneğinin kablo ile kumanda edildiği tespit edildi.
Edinilen bilgilere göre teröristler silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri mevzilerine kadar kablo döşedikleri, saldırı anında bombayı patlatmayı denediklerini, ancak kablodaki kopukluğun patlamayı engellediği tespit edildi.

Dün, saldırı ardından güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu, köprü girişine konan bomba düzeneği bulunmuş ve Tunceli-Elazığ karayolu trafiğe kapatıldıktan sonra patlatılarak imha edilmişti.




Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla