Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2008, 22:27   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ulaşımda en pahalı büyükşehir Ankara

ANKARA(ANKA)- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, Ankara ulaşımda en pahalı Büyükşehir diyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'i eleştirdi.

TÜDEF Başkanı Ali Çetin, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda yaptığı basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yıl içinde ulaşıma ikinci zam yapmasını eleştirdi.

TÜDEF Başkanı Çetin, ulaşımda en pahalı Büyükşehirin Ankara olduğunu belirterek, toplu taşıma araçlarını kullanmanın bir hak olduğunu ve bu hakkın Ankara'lardan esirgendiğiri bildirdi.

-"ULAŞIMDAKİ ZAM YENİDEN BELİRLENSİN"-

TÜDEF Başkanı Çetin, kamu hizmeti olması gereken toplu taşımacılıkta kar amacı güdülmesini de eleştirerek, şöyle konuştu:
“Bu durum vatandaşların kent içinde ulaşım hakkını özgürce kullanmasını engellemektedir. Artık Ankara'da özellikle yoksul halk kesimleri için toplu taşıma ile yolculuk yapılamaz duruma gelinmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimini bu haksız ve keyfi zam kararını geri almaya, mevcut tarifeden daha düşük düzeyde yeni bir ücret tarifesini belirlemeye davet ediyoruz”

-“BELEDİYE HALKIN DEĞİL, ÖZEL TAŞIMACILARIN YANINDA”-

Belediyenin zam açıklamasında bu kararının Ankara Minibüsçüler Odası ile Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nın talepleri üzerine alındığının belirtildiğini kaydeden TÜDEF Başkanı Çetin şunları ifade etti:
“Bu nasıl bir belediye yönetimidir ki, 4 milyon Ankaralının ulaşım hakkını, taşımacı esnafının çıkarlarına teslim etmektedir. Asgari ücretli, öğrenci ve zorlukla geçinen insanların yaşam koşulları hiç önemli değil midir? Acaba Melih Gökçek, halkı zamlarla soyarak yaklaşan yerel yönetim seçimlerine fon yaratmaya mı çalışmaktadır?”
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla