Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2008, 22:40   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu çocuk neden sürekli morarıyor?

Click the image to open in full size.Hiçbir sebep olmadan, durduk yerde cildinde morluklar oluşuyor. Görenler aile içi şiddet gördüğünü sanıyor. Ama onun durumu hayatını tehdit ediyor. Bethan-May Slater henüz 9 yaşında. Hayat dolu ve neşeli bir çocuk. Okulda da oldukça başarılı. Ancak yüzünde, kollarında, bacaklarında, bedenin her yerindeki morluklar, öğretmenlerini ayağa kaldırdı. Onu görenler, anne babasının şiddetine maruz kaldığını düşündü.


Click the image to open in full size.Bu tatlı kızın, evde dayak yediğini düşünmekten başka çaresi kalmayan okul yönetini, ailesini adeta sorguya çekti. Ama daha birinci anda, anne Jaqui Slater (44) gözyaşlarına boğularak korkunç gerçeği anlatmak zorunda kaldı. İngiltere'nin Peterborough kentinde yaşayan küçük Bethan-May, dünyada sadece 60 kişide görülen, ender ve şimdilik hiçbir tedavisi olmayan bir hastalığın pençesinde.

Click the image to open in full size.Glomuvenous malformasyon (GVM) diye bilinen hastalığın en ekstrem şekline yakalanan küçük Bethan-May'in cildi, aynen çarpma ya da dayak sonucu durumlardaki gibi morarıyor. Anne Jaqui ise "Her gün dehşetle bedenine bakıyorum, yeni bir morluk oluştu mu acaba diye. Çünkü bu morluklar iyileşmiyor. Bedeni yavaş yavaş bunlarla kaplanıyor. Tek umudumuz bir an önce bir tedavinin sonuç vermesi" diyor. Küçük Bethan-May ise her şeye rağmen etrafına neşe saçmaya devam ediyor.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla