Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-10-2008, 12:59   #1
Constantin
ยŦยк
 
Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kredi Kartında Yıllık Aidat Kalkıyor

Hükümet kredi kartlarındaki yıllık aidat bedelinin kaldırılarak, kart başına sadece bir kez bedel alınmasını zorunlu hale getiren yasa çıkarıyor.
Tüketicinin Korunması Yasa Taslağı, kart ücretlerinin yanısıra tüketicinin gündelik hayatın pek çok alanında şikayetine yol açan sorunları çözmeyi amaçlıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan Tüketicinin Korunması Kanunu'yla getirilen değişikliklerin bazıları şöyle: Özellikle konut kredilerinde gündeme gelen kredinin verilmesinin isteğe bağlı sigorta yapılması şartına bağlanması uygulaması kaldırılacak. Adı "isteğe bağlı" olsa bile konut kredilerinde zorunlu tutulan bu sigorta bankalarca mecbur tutulamayacak.
İndirimli satışlar yasa kapsamına alınarak dönem sınırı getiriliyor. Buna göre mevsim değişmesi nedeniyle yapılan indirimli satışlar, kış mevsimi bitiminde 15 Ocak-1 Mart, yaz mevsimi bitiminde ise 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Mağaza sahipleri, indirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimli satış fiyatını, indirimden önceki fiyatı ve indirim oranı, tarife ve fiyat listelerini etiketlerinden göstermek zoruna olacak.
Özellikle ithal ürünlerde rastlanan yabancı dilde etiket kullanmak yasaklanıyor. Buna göre ürünlerin üzerinde yer alan tanıtma ve kullanıma ilişkin ifadeler, Türkçe olacak.
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla