Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-10-2008, 19:40   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Deli Kırmızı: 3-2

Deli Kırmızı: 3-2

Kırmızılar inat etti ve başardı! İngiltere Premier Ligi'nde oynanan 8. hafta karşılaşmasında sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Liverpool, sahasında Wigan'ı ağırladı ve mücadeleden 3-2'lik galibiyet ile ayrıldı ve üst üste üçüncü galibiyetine imza attı.Wigan adına golleri 29. ve 45. dakikalarda Mısırlı golcü Amr Zaki atarken, Liverpool'un gollerini 37. ve 86. dakikalarda Dirk Kuyt, 83. dakikada da Albert Riera kaydetti. Wigan'da Ekvatorlu oyuncu Valencia 75. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Liverpool'da Dirk Kuyt'ın, Wigan'da da Kapo'nun birer şutları direkten döndü.
Karşılaşmaya rakibi Liverpool'a göre daha iyi başlayan Wigan, ilk yarım saatlik dilimde Kırmızılar'ı kontrol altında tutmayı başarırken, Amr Zaki ve Kapo ile karşı kalede gol aradı. Dakikalar 29'u gösterirken gelişen Wigan atağında sezonun formda ismi Zaki takımını 1-0 öne geçirirken, Liverpool adına Hollandalı golcü Dirk Kuyt yalnızca 8 dakika sonra beraberlik golünü kaydetti. İlk yarının uzatma dakikalarında yeniden sahneye çıkan Zaki bir gol daha atarak Wigan'ın ikinci yarıya önde girmesini sağladı.
İkinci yarıda daha çok skoru korumaya yönelik oynayan Wigan, rakibi Liverpool'u durdurmakta zorlanırken, dakikalar 75'i gösterirken Ekvatorlu oyuncusu Valencia'nın kırmızı kart görmesiyle resmen çöktü. Taraftarının desteğini arkasına alarak son 15 dakikada gol üstüne gol arayan Liverpool, önce 80. dakikada Riera ile ardından da 86. dakikada Kuyt ile hedefine ulaştı ve karşılaşmadan 3-2'lik galibiyet ile ayrılmayı bildi.
Bu sonucun ardından Liverpool ligdeki puanını 20'ye yükseltirken, Wigan 8 puanda kaldı.
Premier Lig'de günün toplu sonuçları şöyle:
Arsenal FC 3-1 Everton FC
Aston Villa FC 0-0 Portsmouth
Bolton Wanderers 0-0 Blackburn Rovers
Fulham 0-0 Sunderland
Liverpool 3-2 Wigan
Middlesbrough 0-5 Chelsea FC
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla