Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-10-2008, 19:50   #1
okanger
 
okanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon2 Global kriz ve Türkiye

Evet Türkiye 2001 gibi bir ülkemizde yapısal bir kriz yaşamış, bu kriz ile ağır bir fatura ödemeiştir. Bu faturanın sonrasında ise bu tür krizleri tekrar yaşamamak veya yaşanır ise daha kolay atlatılması için, ekonomik yapılsal bir takım tedbirler almış ve bankacılık sisteminde gerekli düzenlemeler yapılarak bankacılık sisteminin bir daha kriz yaşamaması ve yaşanacak krizleri kolay atlatılması hususunda gerekli tedbirler alınmış, yasalar çıkartılmıştır.


Şu an Dünyada yaşanan global krizinde baş aktörü bankacılık sistemidir. Tabii Türkiye 2001 krizi sonrasında gerekli tedbirleri aldığı için bu krizden bankacılık sektörü fazlaca etkilenmeyecektir. Ancak etkiye tepki sistemi her zaman olduğu gibi yine yaşanacak diye düşünüyorum.

Çünki Türkiye ekonomik ilişkileri ve ticaretinin %70'e yakını şu an dünya krizinin çıktığı ve yaşandığı Amerika ve Avrupa devletlewri ile yapılmaktadır.


Türkiye cari açığı olan ve bu açığı ise ihracakla kapatmak zorunda olan bir ülke olup, ihracat yaptığı ülkelerdeki kriz sebebi ile ithalatlarını kısma yoluna gidebilirler, ancak yaşadıkları krizin bir sonucu ve Türkiye'ye yansımaları sonucu olarak ta dolarda ve yuroıda yükseliş sebebi ile Türkiyenin ihracatı artabilir ve ekonomiyi canlandırmasa da etkilenmez ve daha az etkilenir diye düşünüyorum.

Evet elbette bizi yönetenler panik yapmadan mahiyetindeki insanları uyarmalı gerekli tedbirleri de almalıdır. Ancak hiç bir şey olmaz diye düşünmek yalnızca saflık ve konuyu ve yaşanan krizi bilmemek olur. Türkiye'de doların 1.20 den 1.70 olması ile bile en basıt hesaplama ile % 41 develüasyon yaşadı ve fakirleştik demektir.

Krizin esas Türkiye'yi etkileyeceği 2009 yılından korkun ve yorganınızı ayağınıza göre uzatın, riskli alım ve satımlardan da uzak durun derim
__________________
Yillarca Kahrolsak Dertten Kederden.bilsekki Kellemiz Kopar Bedenden.askimiz Harbiden Hemde Derinden.asla Vazgecmeyiz Besiktas Senden
okanger Ofline   Alıntı ile Cevapla