Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2008, 10:38   #1
Skyblues
 
Skyblues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon4 Kürtçe program

DTP, Meclis’te üç dilde, Türkçe, İngilizce ve Kürtçe yazılmış bir kitapçık dağıtıyor. “Yerel ve bölgesel özerk yapıların önü açılsın... Valileri halk seçsin, vs “ diyen Ahmet Türk imzalı kitapçık hakkında CHP’li Mustafa Özyürek şöyle diyor:
“Burada demokratik özerklik adı altında eyalet sistemi öneriliyor...”
A. Öcalan’ın direktifi doğrultusunda hazırlandığı söylenen programla ilgili konuşan Özyürek ekliyor:
“Terörün sürekli tırmandırılmasının arkasında ayrı bir devlet kurmak var.”
DTP lideri Ahmet Türk ılımlı ve temkinli bir lider olarak bilinir... O yüzden son zamanlarda kullandığı keskin ifadeler daha çok dikkati çekiyor. Türk, son olarak Mardin’de konuşurken:
- Çözüm Güney Kürdistan’da değil burada, ifadesini kullanıyor...
Bu durumda bizim Güneydoğu da Kuzey Kürdistan oluyor...
Ahmet Türk bir yandan da dilinden “barış, uzlaşma” sözcüklerini düşürmüyor. Hangi çizgide uzlaşacağız? Eyalet sisteminde mi? Bağımsız devlette mi? Bunu kendilerinin de bildiğini sanmıyoruz... Sanırız bu konuda son kesin kararı Barzani ile ABD verecektir. Çünkü PKK 2004 yılından beri ABD’nin uzaktan kumandasında görev yapıyor! ABD cesaret verdikçe talepler yükseliyor... Sayın Türk artık temkinli konuşmaya gerek duymuyor. Aysel Tuğluk da öyle... DTP’lilerde bir erken zafer sarhoşluğu gözleniyor... Bu sarhoşlukta sanırız ABD’nin tarih boyunca Kürtlere attığı kazıklar, bir süre kullanıp sonra harcadığı halklara çektirdiği acılar unutuluyor... Aman dikkat...
Skyblues Ofline   Alıntı ile Cevapla