Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2008, 11:02   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
EBRD 2010'a Kadar Türkiye'ye 600 Milyon Dolar Aktaracak

Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası (EBRD), 2010 yılına kadar Türkiye'ye, yerel özel işletmelerin gelişimine ve ülke ekonomisinin istikrara kavuşturulmasına destek amacıyla 600 milyon dolar tutarında sermaye aktaracak.

Bankadan yapılan açıklamada, EBRD Yönetim Kurulu tarafından Türkiye'nin kredilendirilen ülkeler arasına alınmasıyla ilgili kararın icrasının gerçekleştirileceği belirtilerek, EBRD'nin faaliyet gösterdiği Balkanlar,Kafkasya ve Orta Asya bölgelerinde Türkiye'nin ikinci büyük ekonomi durumunda bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu nedenle de Türk ekonomisinin gelecekte göstereceği gelişim EBRD için büyük önem taşımaktadır" denildi.


Türkiye'nin bu gruptaki ülkeler arasına dahil edilmesi kararının küresel bunalımın ortaya çıktığı ve örgütsel desteklerin ulusal ekonomilerin istikrar ve güvenliklerinin sağlanmasında etken olduğu bir döneme rastladığına da dikkat çekilen açıklamada, EBRD'nin Türkiye'de özel sektörün gelecekteki gelişimine devamlı olarak destekte bulunacağı ve özellikle de mali kriz ve ekonomik küçülmeden etkilenmeleri kuvvetle muhtemel olan büyük, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finanse edilmesine yardımcı olacağı bildirildi.

Kaynak aktarımında, küçük ve orta işletmeler, tarımsal işletmeler, belediyelerin çevre hizmetleri, enerjinin verimli şekilde kullanımı ve özelleştirme alanlarına öncelik tanınacak.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla