Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-11-2008, 00:54   #1
Aydin
CaSPeR
 
Aydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Saldırıya uğraması beklenen bilgisayar sayısı ise 1 milyon 300 binin üzerinde.

Bilgisayarınızın güvenliği için notlar
Organize olarak gerçekleştirilen saldırılar, tahminlerin aksine büyük bir çete tarafından yönetilmek yerine birçok ufak hücre tarafından gerçekleştirilmekte.

2007 yılında gerçekleştirilen saldırıların sayısının 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu yılın sonuna kadar saldırıya uğraması beklenen bilgisayar sayısı ise 1 milyon 300 binin üzerinde.

İnternet üzerinden işlenen bu suçlar artık ülkelerle sınırlı değil. Sınırları kaldıran internet nasıl her ülkede varsa, zararlı yazılımlar da ülke sınırı tanımıyor. Bu suçlara uzak bir ülke yok.

SPAM konusunda yapılan araştırmalar yüzde 20 ile Rusya'nın birinci sırada olduğunu ortaya koyuyor. Tüm SPAM'in yüzde 10'u ABD kaynaklı. Dünyaya yayılan SPAM'in yüzde 8'inin ise Türkiye kaynaklı olduğu belirtiliyor. Phishing konusunda da Türkiye'nin yüzde 7 ile 3. sırada yer aldığı açıklanıyor.

Zararlı yazılımlarda bazı ülkeler uzmanlaşmış durumda. İnternet oyunları üzerinden yayılan zararlı yazılımlarda Çin, banka hesaplarının çalınması konusunda Latin Amerika ülkeleri geliyor. Trojan ve Botnet (BUNLAR NE) gibi başlıklarda ise Rusya birinci sırada.

***

Saldırılar nasıl gerçekleşiyor?
E-posta adresleri toplanıyor. Oltalama ile banka hesap bilgilerine ulaşılıyor. Online oyunlar sayesinde hesap bilgileri, kredi kartı ve kişisel bilgiler toplanıyor. MSN adres ve şifreleri, yazılım lisans numaraları alınıyor. Saldırılar genellikle; e-posta eklentileriyle, linklerle, kendi kendine çalışan worm programlarıyla yapılıyor. CD ve diğer doğrudan bilgisayara bağlanan veri cihazları da bir yöntem. Trojan yükleyen ya da karşıdan indiren programlarla gerçekleştirilebiliyor. Saldırılar iki şekilde gerçekleşmektedir; kişi bilmeyerek programı açabilmekte ya da karşıdan yükleme işlemini başlatabilmekte. Yazılımların açıkları kullanılarak kullanıcının hiç haberi olmadan da gerçekleşebilmekte


kaynak : türkhacker
__________________
Korkaklıkta zillet ve utanç ileri atılmakta izzet ve şeref vardır, İnsan korkaklık etse bile kaderinden kaçamaz. S.A.S.
Aydin Ofline   Alıntı ile Cevapla