Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-11-2008, 14:03   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dolar ve borsa güne nasıl başladı





Dolardaki ateş bir türlü dinmiyor...

BORSA YÜKSELİŞLE AÇILDI
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dün ikinci seans kapanışına göre 87,11 puan artarak 28.074,76 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri, bu seviyede 0,31 oranında değer kazandı.

TOKYO BORSASI MORAL BULDU
Tokyo Menkul Kıymetler Borsası önemli yükselişle kapandı.Nikkei Endeksi, yüzde 6,3 oranında değer kazanarak, 9.114,60 puandan günü kapadı. Dün tatil nedeniyle kapalı olan borsanın değer kazanmasında, bankacılık ve ihracat sektöründeki yükseliş etkili oldu.

EURO BÖLGESİNDE RESESYON
Avrupa Komisyonu, para birimi olarak euro kullanan 15 AB ülkesini kapsayan euro bölgesinin resesyona girdiğini duyurdu.

Komisyon'un raporunda son iki çeyrekte euro bölgesinde ekonominin küçüldüğü belirtildi. Raporda bu durum "sığ bir resesyon" olarak tanımlandı.

AVRUPA DURMA NOKTASINDA
Komisyon, altı aylık raporunda "2009'da Avrupa Birliği ekonomisi durma noktasına gelebilir" dedi, mali piyasalara istikrar kazandırmaya yönelik eşgüdümlü çabalara karşın durumun kritik olduğunu kaydetti.

İŞSİZLİK BÜYÜYECEK: Raporda, bu durumun işsizliği körükleyecebileceği uyarısına da yer verildi. Komisyon, işsizlik oranının 2010'a kadar yüzde 7,2'den 8,7'ye çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Euro bölgesinde yer alan tüm ülkelerde özellikle Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya ve İrlanda'da hem üretim hem de ihracat yapan şirketlerin aldığı siparişlerde rekor oranda bir düşüş yaşandığı vurgulanıyor.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla