Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-11-2008, 10:59   #1
ayaz__43
 
ayaz__43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Asi ruh kitap oluyor

Ersin KANA yazdı:

Uyarıyorum, bu bir Elmore Leonard romanı değil. İçinde suç yok, suçlu yok. Suçun nedenselliğine dair insan ruhunun labirentlerinde kaybolmak yok ama şiddet var. Şiddete dair nostaljik ve övgü dolu anlatımlar da var. Sebep sonuç ilişkisi yok. Sadece nedensizlik var. Nedensizliğin, karşılıksız sevmenin anlatımı var. Sorgulama yok, eleştiri yok, övme yok. Tribün denince sunulan profili arasanız da bulamayacaksınız. Bunları yazan başka kitaplar var. Akademisyenler bunun için çalışıyor ve yazıyorlar da. Televizyon kanalları tribünden ürettikleri şiddetle tribün terörü olarak adlandırıp tekrar tekrar döndürüp kazıyorlar beynimize görüntüleri. Ve oradan bambaşka anlamlar yaratıyorlar. Bu kitapta sadece izlenimler var.
Uyarıyorum, bu bir Müslüm Gürses şarkısı değil. Keşke olabilse. Bu aşkın metafiziğini anlamlandırma çabası da değil. Çarşı’yı ameliyat masasına yatırmıyoruz. Hücrelerine kadar mercek altına alma heveslisi de değilim. Zaten ben doktor değilim Çarşı da ağrılarından muzdarip bir hasta değil. Kuyrukta beklemesi sadece siyah beyaz formaya kavuşma heyecanı. Bu, formayı giyme tutkusu değil. Bu görme ve destekleme tutkusu. Ağlamaktan, kırıp dökmekten kaçınmayan bir tutku bu. Öfke bu aşkın temel harcı. Zor günlerde sahiplenen ama bağır çağır kavga eden aşıkların öyküsü bu.
Bu bir “tutunamayanlar” öyküsü değil. Bu, kaybederek olgunlaşılabileceğini öğrenenleri anlatıyor. Anlamayanlar yer bulamadı sayfalarda. Anlamayanlar, bir günlük şampiyonluk sevincinde kaybolanlar okurken sıkılır muhtemelen. Şampiyonluk bir şampanya köpüğü gibidir. Bir çığlıkla karşılanır. Bir gecede bir hayatın mutluluğunu silip süpürür. Yenilgi de hayata dairdir. Sevinçler gibidir. Sevincin tek bir yüzü vardır. Oysa hüzünler çeşit çeşittir. Anlattığımız şeyde hüzün de var sevinçte. Bu olmuşların, olacakların ve olmayı öğrenenlerin kitabıdır. Olgunlaşıp bir işe yaramayan ve dalından düşen meyveler yok bu kitapta.
Asi Ruh, bir belgesel film projesi olarak başladı. 160 saat kaydedildi. Kaydedildiği her an, tribün yeni yeni duygularla dolup taşıyordu. Bunların tümünü filme almak imkansızdı. Asi Ruh’u kitap haline getirme fikri biraz da bu ihtiyaçtan doğdu. Çarşı’nın 25. Yılı şerefine hazırladığımız film, Türkiye tribün tarihinin en dikkat çekici oluşumuna dair doneleri sunmuş sadece o ruhu anlamaya ve yansıtmaya çalışmıştı. Bu kitap bu hisleri daha ferah anlatmak için yazıldı.
Şimdi bir çekim gününün heyecanıyla doluyuz. Bu ilk kaydımız dikkatlerimiz onlara odaklanmış. Kameramız hazır. Başlıyoruz! (Ersin Kana)
ASİ RUH, ŞİMDİ DE KİTAP OLDU. NEW AGE YAYINEVİ TARAFINDAN YAYINLANAN KİTAP BELGESELDE İZLEDİKLERİMİZDEN DAHA FAZLASINI SUNMA İHTİYACI KALEME ALINDI. ASİ RUH, 1 KASIM’DA BAŞLAYACAK TÜYAP KİTAP FUARI’YLA BİRLİKTE OKUYUCUSUNA SUNULUYOR!
__________________
Her zaman her yerde,seninle birlikte
ölüm gelsin isterse
gözlerde bir damla yaş, kalbimizde bir aşk
sensin BEŞİKTAŞ
ayaz__43 Ofline   Alıntı ile Cevapla