Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-11-2008, 21:13   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Almanya Kanal 7'nin lisansını iptal etti.

Kanal 7'ye şok !
Click the image to open in full size.




Almanya'da yayın yapan "Kanal 7 INT" ve "tvt" adlı Türk televizyon kanallarının ülke çapındaki yayın ruhsatının iptal edilmesi kararı alındı.

Eyalet Medya Kurumları Denetim Komisyonu (ZAK) tarafından bugün yapılan açıklamada, merkezi Frankfurt kentinde bulunan "Euro 7 Televizyon ve Pazarlama GmbH" adlı yayın kuruluşunun, yayın haklarıyla ilgili kuralları büyük ölçüde ihlal ettiği bildirildi.

Açıklamada, bu yayın kuruluşunun gelecekte televizyon programlarını ne personel açısından, ne de maddi açıdan yasal kurallara uygun olarak hazırlayabilecek durumda olduğu ifade edildi.

Programların sorumluluğunun artık Almanya'da üstlenilmediği belirtilen açıklamada, bunun yanı sıra eski kuruluş çalışanlarının da hapis cezalarına çarptırıldıkları hatırlatıldı.

ZAK'ın program denetimleri sırasında söz konusu yayın kuruluşlarının Almanya'da yayımladıkları programların Türkiye'deki programlarla büyük ölçüde benzerlik gösterdiği, yayın kuruluşlarının merkezlerine yapılan ziyaretlerde de herhangi bir yöneticiye rastlanmadığı kaydedildi.

Frankfurt'taki denetimler sırasında eski bir kuruluş yöneticisinin de soruşturmalar kapsamında tutuklandığı bildirildi.

Söz konusu yayın kuruluşlarına yayın ruhsatlarının 13 Mart 2007 tarihinde Hessen Eyaleti Medya Kurumu tarafından verilmiş olduğu hatırlatıldı.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla