Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-11-2008, 19:38   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Meteorolojiden hava kirliliği uyarısı

Click the image to open in full size.

ZONGULDAK (İHA) - Meteoroloji yetkilileri, 19 Kasım Çarşamba gününe kadar, yerden yükseldikçe azalması gereken hava sıcaklığının artmasını beklediklerini bu nedenle yoğun hava kirliği gözlenebileceği konusunda uyardı.

Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, 19 Kasım Çarşamba gününe kadar Zonguldak'ta sıcaklık terselmesi olarak bilinen yerden yükseldikçe azalması gereken hava sıcaklığının artması olayı beklendiği kaydedildi. Enverziyon olarak da adlandırılan sıcaklık terselmesi nedeniyle bölgede yoğun hava kirliliklerinin beklendiği belirtilen açıklamada, " 14-16-18-19 Kasım tarihrlerinde özellikle akşam, gece ve sabah saatlerinde yaşanibilecek enverziyondan sebeple şehir merkezinde nisbeten hava kirliliği oluşma ihtimali vardır. Yetkili, ilgili tüm kurum ve kuruluş ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.
Enverziyonun beklendiği 19 Kasım Çarşambü gününe kadar hava sıcaklığının 7 ila 14 derece arasında değişmesi beklenirken, havanın ise bulutlu, sağnak yağışlı ve fırtınılı olacağı tahmin ediliyor. Açıklanan haftalık raporda 20 Kasım Perşembe ve 21 Kasım Cuma günleri ise hava sıcaklığının maksimum 16 C, minimium ise 10 C derece olacağı, havanın ise çok bulutlu ve sağnak yağışlı geçeceği belirtildi
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla