Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2008, 12:05   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
15 bin yeni memur alınacak





Bakan Şahin açıkladı: 15 bin yeni memur alınacak



Türkiye'de krizin kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde işsiz vatandaşları umutlandıran bir gelişme yaşandı.
OLAYLI AÇILIŞ
Boyabat Adliye Sarayı'nın açılışına katılmak üzere Sinop'a gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in programı olaylı geçti. Bakan Şahin'in açılış programına katıldığı sırada "bana önce iş verin" diye bağıran akli dengesi bozuk bir vatandaş ile evinin yakıldığını iddia ederek bakanla görüşmek isteyen 70 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.

Vatandaşların arasında demir parmaklıklara tırmanan ve kısa süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Özay Çelikçi (39) "Bana önce iş verin, açım ben açım" diye bağırınca, emniyet görevlileri Özay Çelik'i tören alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada polise direnen Özay Çelik, güçlükle polis otosuna bindirilerek emniyete götürüldü.
15 BİN MEMUR ALINACAK
Kürsüye çıktığında Özay Çelik'in bu davranışına tepki gösteren Bakan Şahin, "O arkadaşımız yakın bir zamana kadar bizim misafirimizdi. Özay daha cezaevinden yeni çıktı. 'İş istiyorum' dedi. Bakın 15 Aralık'ta 15 bin yeni memur alacağız. Eğer o şartları taşıyorsa başvursun. Adalet Bakanlığı olarak infaz koruma memurları, zabıt katipleri alıyoruz. Ama sınavla alıyoruz. Şartlarını taşıyorsa başvurur. Çünkü benim fabrikam yok. Devletin daireleri de benim dairem değil. Eleman alıyoruz ama sınavla." dedi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla