Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-11-2008, 17:54   #604
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

23.11.1920
  • Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin Antep Şubesi, mahallî hükûmete kuruluş bildirgesini vererek açıktan çalışmaya başladı. Dernek bir süredir gizli çalışıyordu. Eşraftan hayır gelmeyeceğini anlayan gençler, Belediye Hekimi Hamit (Uras) Bey’i başkanlığa getirdiler.
  • Mustafa Kemal, Heyet-i Temsiliye üyeleri ile bir kısım komutanların müşterek toplantısının yedinci birleşiminde şunları söyledi: “… Mütareke tarihindeki topraklarımız anavatandan ayrılamaz. Düşmanlarımız bu şartlar altında barış yapmakta direnirlerse, biz de onların isteklerini hiçbir zaman hükûmete (Meclis’e) tasdik ettirmeyiz. O halde, ilke olarak Millî Meclis’in ve onunla beraber yürüyecek olan hükûmetin, daha başlangıçta böyle bir teklifi reddetmesi gerekir.”
  • İstanbul Üniversitesi’nde bütün öğretim kadrosu ve öğrenciler, derslere bir gün ara vererek İzmir göçmenlerinin durumunu tartıştılar. Dokuz kişilik bir yardım komitesi seçildi. Komite, İstanbul’u 30 bölgeye ayırarak felâkete uğrayanlar için yardım toplayacak.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla