Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2008, 09:36   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Açlık sınırı 738, yoksulluk sınırı 2 bin 404 YTL

Türk-İş'e göre Kasım ayı itibariyle açlık sınırı 738 YTL, yoksulluk sınırı ise 2 bin 404 YTL oldu.
Türk-İş'ten yapılan açıklamada, mutfak enflasyonu bu ay yüzde 0.5 gerilerken, yıllık bazda yüzde 12.6 artış olduğu belirtilerek, "Gıda fiyatlarında durgunluk var ama halkın alım gücü yok. Geçim darlığından halk karnını doyuramıyor. Esnaf durgunluktan şikayetçi" denildi.
Türk-İş Araştırma Merkezi'nin yaptığı açlık-yoksulluk araştırmasının Kasım ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin yeterli beslenebilmesi için gerekli aylık asgari harcama tutarı olan açlık sınırı Kasım ayı itibariyle 738,07 YTL, diğer gereksinimlerle birlikte bir aylık geçim için gerekli asgari harcama tutarı olan yoksulluk sınırı ise 2 bin 404,14 YTL olarak belirlendi. Söz konusu tutarlar yılın ilk on bir ayında yüzde 7.27, yıllık ortalama bazda ise yüzde 12.63 artış gösterdi.
Ailenin yılbaşına göre, yapması gereken ek harcama tutarı sadece gıdada 50 YTL oldu. Diğer zorunlu gereksinimler de dikkate alındığında toplam ek harcama tutarı ise 163 YTL olarak gerçekleşti.
"Son zamlar yıkım ölçüsünde"
Açıklamada, "Bilindiği üzere çalışanların ve emeklilerin büyük bir çoğunluğunun yılbaşına göre gelir artışları bu tutarın çok altında kalmıştır ve büyük bir kesimi için sadece doğal gaz ve elektriğe bu yıl gelen zamlar nedeniyle aile bütçesine gelen ek yüküm yıkım ölçüsündedir" denildi.
Halen geçerli asgari ücretin ailenin geçimine sadece 6 gün yettiğine işaret edildi. Asgari ücretin sadece mutfak harcamasını ise 20 gün karşılayabildiği belirtildi.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla