Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2009, 11:32   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
geceyarısı filmleri

Click the image to open in full size.
Karanlıkta sadece gerçekler gizlenmez. Karanlıktan korkar mısınız?


Kadıköy KargART yarın gece sizi özel bir film gösterimine davet ediyor...

(8 Ocak 2009)</SPAN> KargART yeni sezonda her ay bir "gece" sizi özel bir film gösterimine davet ediyor. Cuma akşamları yapılacak olan !Geceyarısı Filmleri! saat 23:00'da başlayacak. Ünlü "Geceyarısı Filmleri" konseptini örnek alan gösterimler, sinema tarihinin en karanlık köşelerine uzanmayı hedefliyor. Yerli ve yabancı kült filmler, sinema tarihinin zorlayıcı deneysel çalışmaları, bilinmeyen kısa filmler, belgeseller ve video çalışmaları geceyarısına doğru loş duvarımıza yansıyacak.

Bir vakit söylediği "dünyayı güzellik kurtaracak" sözünü kendi filmleriyle anlamlı kılan Sergei Paradjanov, sinemacı, ressam ve kolaj sanatçısıydı. Ermeni asıllı sanatçı, Gürcistan'da doğdu, dönemin "sosyal gerçekçi" eğilimine uymayan filmler yaptığı için çalıştığı Sovyetler'de başı belaya girdi. Suçu şiirsel, düşsel ve sembolik filmler yapmaktı. Tam beş yıl hapis yattı, kendini resme verdi. Vahşi bir güzelliğe sahip, başka türlü bir gerçeküstücülüğün temsilciliğini yapan, atmosfer açısından eşi benzeri olmayan filmler yaptı. Onun düşleri çok kültürlü, çok renkli ve fena halde özgürlüğüne düşkündü.

Gecenin açılışını yapacak olan 24 dakikalık Sergei Paradjanov belgeselinin ardından başlayacak olan Aşık Garip sinema tarihinin en acayip trajedilerinden biridir. Aşk ve trajedi ekseninde tanıdık gelen hikayesi, hipnotize edici bir müziğin ve yabancılaştırıcı dekor ve kostümlerin de etkisiyle izleyici açısından farklı bir deneyime dönüşür. Bu benzersiz estetik filmi klasik içeriğine rağmen deneysel sinemanın kıyısına getirir. Paradjanov !Geceyarısı Filmleri! programına en çok yakışan yönetmenlerden biridir. Aşık Garip ise onun Tanrı, Aşk ve Trajedi içeren sinemasına açılan geri dönüşü olmayan sihirli bir kapıdır.

!Geceyarısı Filmleri!
Hazırlayan: KargART ve Serdar Kökçeoğlu
"Sergei Paradjanov"
24 dakika
İngilizce Altyazı

"Aşık Garip (Ashik Kerib)"
1988 / 74 dakika
İngilizce Altyazı

* 9 Ocak cuma, Saat: 23:00
* Gösterimler ücretsizdir.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla