Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-01-2009, 01:22   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
pele'den türkiye'ye büyük övgü !

“EURO 2008’de dikkatimi en fazla çeken takım siz- diniz. Futbolunuz fantastik. Artık Avrupa’ya gelirken ’Türkiye’nin maçı var mı?’ diye kontrol ediyorum.”

DÜNYA futbolunun yaşayan efsanesi Pele’den Fatih Terim ve talebelerine büyük övgü. 12 Ocak’ta Zürih’te gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Ermenistan’la birlikte FIFA’dan Fair-Play ödülü aldığı gala gecesine katılan Brezilyalı efsane, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’e Türk Milli Takımı’yla ilgili övgü dolu ifadeler kullandı.

ÖZGENER’İ Fair-Play ödülünden dolayı kutlayan 68 yaşındaki Pele “Euro 2008 sırasında benim en çok ilgimi çeken ülke sizdiniz. Fantastik bir futbol oynuyorsunuz. Çok heyecan verici bir ekibiniz var. 90 dakika boyunca ne yapacağınızı kestirmek mümkün değil. Teknik direktörünüz geriden gelip öne geçme ve hiç pes etmeme konularında örnek teşkil edecek bir isim. Türkiye’nin maçlarını seyretmekten çok keyif aldım. Milli takımların mücadeleleri sırasında Avrupa’da olursam “Türkiye’nin maçı var mı?” diye programlara bakıyorum. Bir maçınıza gelmek istiyorum. Ülkeniz Brezilya’dan transfer ettiğiniz önemli oyuncular sayesinde zaten tanınıyor. Euro 2008’deki başarınız bu şöhretinizi daha da arttırdı. Brezilya’daki kalbur üstü futbolcular artık İspanya, İtalya, İngiltere ve Almanya’nın yanı sıra Türkiye’yi de tercih edilebilecek üst düzey ülkeler arasına koydular” yorumlarıyla Özgener’in göğsünü kabarttı.

PELE, Özgener’le yaptığı sohbet sırasında Santos’a da değindi ve “Açıkçası şu sıralar hiç keyifli değilim. Çünkü benim takımım Santos zor günler geçiriyor. Küme düşme tehlikesi yaşıyor. Şu sıralar Santos’u ’Yeniden nasıl başarılı kılarız?’ planlarını yapıyorum” diye konuştu.

PLATINI’DEN DESTEK

ÖTE yandan gala gecesinde UEFA Başkanı Platini ile de bir araya gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener ve başkanvekili Lütfi Arıboğan, Türkiye’nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylığını sözlü olarak dile getirdiler. Bu görüşmede Platini “Aday olmayı düşünmenize çok sevindim. Türkiye çok güçlü bir ülke. Futbola büyük ilgi duyuluyor. Bunu yerinde gördüm. Kazanmanızı çok isterim. Ancak bunun için iyi tesislere ihtiyaç var. İyi statlarınızın olması gerekir. Umarım bu sorunları çözersiniz. Ayrıca İstanbul’u çok seviyorum. Türkler’i de çok seviyorum. Çok iyi bir ev sahibi olacağınızı düşünüyorum” diye konuştu
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla