Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2009, 12:42   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kütahya'da deprem: 1 ölü

Kütahya'da merkez üssü Simav olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle paniğe kapılan bir kadın geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Kütahya'nın Simav ilçesinde saat 07.28'de 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, 6,5 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

HASTANEDE TEDAVİ GÖREN BİR KADIN, PANİK NEDENİYLE GEÇİRDİĞİ KALP KRİZİ SONUCU ÖLDÜ

Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sırasında hastanede tedavi gören bir kadının, panik nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi. Simav Kaymakamı Rıza Dalan, vatandaşların deprem sonrası panikle sokaklara çıktığını söyledi.

İlçe merkezi, belde ve köylerde bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ve bacaların yıkıldığını ifade eden Dalan, Kaymakamlık koordinesinde kurulan İlçe Kriz Merkezi'nin çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Kütahya Valiliği ve diğer ilçelerden bu kriz merkezine teknik destek yapıldığını anlatan Dalan, ilçede ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini anımsattı. Rıza Dalan, ''Hastanede tedavi gören Şaphaneli Nazife Çelik (38) adlı vatandaşımız, deprem sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir'' dedi.

Dalan, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin ilçeye gelerek incelemelerde bulunacağını kaydetti. Bu arada, bazı GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının depremden zarar gördüğü ve bu nedenle köylerde vatandaşların cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmada güçlük çektiği öğrenildi.

ARTÇI SARSINTILAR

Simav'da sabah saat 07.28'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Simav'da 8, Emet ve Şaphane ilçelerinde birer sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Emet'te saat 07.36'da 2.7 büyüklüğünde bir, Simav'da 07.38-08.05 saatleri arasında büyüklükleri 2.7 ile 3.6 arasında değişen 8, Şaphane'de saat 07.58'de 2.7 büyüklüğünde bir olmak üzere toplam 10 artçı sarsıntı kaydedildi.

İLKÖĞRETİM OKULLARI VE LİSELER BUGÜN TATİL EDİLDİ

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen ve vatandaşlar arasında paniğe neden olan 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğu, eşyaların zarar gördüğü bildirildi.

Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, saat 07.28'deki depremin hissedildiği andan itibaren halkın korku ve panik içerisinde sokaklara çıktığını söyledi. Vatandaşların olası artçı depremler nedeniyle sokaklarda ve evlerinin bahçelerinde beklediğini belirten Özdemir, ''Halkımız korku ve panik içerisinde. Hemen hemen herkes sokakta, avlularının içinde. Deprem çok korku verici biçimde ve şiddetli seyretti'' dedi.

Özdemir, ilk incelemelere göre depremin can kaybına yol açmadığını ifade ederek, ''bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna, camlarının kırıldığına, içindeki eşyaların devrilerek zarar gördüğüne şahit olduğunu'' anlattı. Depremin yaralanmalara neden olmadığını dile getiren Özdemir, Kaymakamlığın aldığı kararla ilçede ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini ve bunun belediye hoparlöründen duyurulduğunu kaydetti.

Durumun net olarak belirlenmesinin ardından okullarla ilgili kararın yarın için yeniden gözden geçirileceğini bildiren Özdemir, ''Simav'da ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. En azından bugün için tatil. Yarına nedir ne değildir bakacağız. Can kaybı olmayan şiddetli bir depremdi'' diye konuştu.

(AA)
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla