Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-02-2009, 16:38   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Simav'da yeni deprem beklentisi

İzmir (AA)- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Kütahya'nın Simav ilçesindeki deprem etkinliğinin bir süre daha sürmesini beklediklerini bildirdi.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu 2. Başkanı Emre Timur ve DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.
Dr. Coşkun Sarı yaptıkları yazılı açıklamada, Simav ve çevresinin birincil ve ikincil çöküntü yapıları ve bunlarla ilintili yanal hareketlerle yönlendirilen Batı Anadolu'nun bol kırıklı sismik etkinliği içinde yer aldığını belirtti. Bölgede son olarak 1969 ve 1970 yıllarında depremlerin meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Simav ve çevresinde 6,0 büyüklüğündeki bir depremin tekrarlanma süresi, Simav'a göre 60 kilometre yarı çaplı bir alanda 124 yıl olarak hesaplanmaktadır. Bu alandaki en büyük deprem etkinliği ise en az 4,0 büyüklüklü 83 depremle 1970 yılında meydana gelmiştir. Bu alan 1976'dan sonra deprem üretme yoğunluğu yönünden bir sessizlik dönemine girmiştir. Bu arada 4,0 - 5,0 büyüklükleri arasında 11 deprem üretmiştir. 17 Şubat 2009 etkinliğinin bir süre daha sürmesi beklenmektedir.''
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla