Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-2009, 13:07   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
TV kanalları Rating ölçümüne girdi

Türkiye'nin tüm TV kanalları RATİNG ÖLÇÜMÜNE GİRDİ..



Pazartesi gününden bu yana tüm kanalların ratingi ölçülüyor. Yani artık bütün kanalların raiting raporları günlük olarak kaydediliyor. Bugüne kadar sadece büyük kanalların günlük raiting raporları yayınlanıyordu. NTV, CNN Türk, Sky, 24, Kanaltürk, CNBC-e, Kral TV, Power Türk, National Geographic gibi haber ve tematik kanalların günlük ratingi ise ölçülmüyordu.

BÜTÜN KANALLARIN RAİTİNGİ BİLİNECEK
Günlük rating ölçümlerini yaptıran TİAK'ın (Televizyon İzleme Araştırma Komitesi) aldığı kararla artık tüm kanallar ölçülmeye başlandı. Bundan böyle Meltem TV, Number One, NTV, CNN Türk, Kanal A'nın da ne kadar izlendiğini görmek mümkün olacak.

OKAN'A RAİTİNG ŞOKU
NTV'de Okan Bayülgen'in ratinginin 0.4, izlenme payının ise 1.1 olduğunu
CNN Türk'te en çok izlenen program Ece Üner ve Orkun Yazgan'ın sunduğu Yeni Gün çıktı. 24'te en çok takip edilen moderatörün Serdar Cebe olduğunu biliyoruz artık. Pek çok kanalın izlenme payı sıfır.

TV kanallarını telaşlandıran bu değişkliğin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan araştırma televizyonun haberler ve yerli diziler için izlendiğini ortaya koydu.

EN ÇOK KANAL D İZLENİYOR
RTÜK'ün araştırmasına göre, en çok izlenen televizyon kanalı yüzde 62.1 ile Kanal D olurken, bu kanalı izleyenlerin yüzde 45'inin yerli diziler nedeniyle tercih ettiği belirlendi.
Show TV yüzde 56.8 oranında izlenirken, bu televizyon kanalını tercih edenler de yüzde 26.4 oranında "dizileri beğeniyorum" yanıtını verdi.

4,5 SAAT EKRAN KARŞISINDA
TRT kanallarının "tarafsız yayıncılık" nedeniyle beğenildiği, yerli dizileri seyredenlerin yüzde 42'sinin Kanal D'yi, yüzde 26.8'inin Show TV'yi tercih ettiği ortaya çıktı. Haberleri izleyenlerin yüzde 19.4 oranıyla Kanal D'yi, yüzde 18.7 oranıyla Show TV'yi, yüzde 14.1 oranıyla ATV'yi, yüzde 13 oranıyla TRT kanallarını tercih ettiği görüldü. Araştırmada hafta sonu erkeklerin 4.6, kadınların 4.5 saat ekran karşısında kaldığı, hafta sonu evlilerin 4.6 saat televizyon izlediği ortaya çıktı.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla