Konu: kupa manunun
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2009, 20:15   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
kupa manunun

Manchester United* [4 - 1] Tottenham

Daha önce 1992 ve 2006 yıllarında müzesine götürdüğü İngiltere Lig Kupası'nda (Carling Cup) üçüncü kez mutlu sona ulaşmak isteyen Manchester United, 4 şampiyonluğu (1971, 1973, 1999, 2008) bulunan Tottenham Hotspur'la karşılaştı.

Wembley'deki finalde Chris Foy düdük çaldı.

İngiltere Milli Takımı'nın İtalyan menajeri Fabio Capello da mücadeleyi izlemek üzere tribünde yerini alan isimler arasındaydı.

Man Utd: Foster, O'Shea (76' Vidic), Evans, Ferdinand, Evra, Ronaldo, Scholes, Gibson (90' Giggs), Nani, Tevez, Welbeck (56' Anderson)

Tottenham: Gomes, Corluka, Dawson, King, Assou-Ekotto, Lennon (102' Bentley), Jenas (99' Bale), Zokora, Modric, Bent, Pavlyuchenko (65' O'Hara)

Manchester United'ta menajer Sir Alex Ferguson; sakatlığı bulunan Hargreaves'e ek olarak Berbatov, Rooney, Carrick ve Van der Sar gibi yıldızlarına finalde forma şansı tanımadı.

Lig Kupası'nın son şampiyonu Tottenham Hotspur'daysa menajer Harry Redknapp; sakatlıkları bulunan Woodgate, Defoe ve Hutton'dan yoksundu.

Normal süresi ve 30 dakikalık uzatma bölümü golsüz sona eren mücadelede en net gol pozisyonunu ManU adına Ronaldo yakaladı, Portekizli oyuncu direğe takıldı.

Uzatma bölümünde de Bent ve Evra karşılıklı pozisyonlardan yararlanamayınca Lig Kupası'nı müzesine götürecek tarafın belirleneceği seri penaltılara geçildi.

Bu bölümde Giggs, Tevez, Ronaldo ve Anderson'la penaltıları değerlendiren Kırmızı Şeytanlar'a tek cevap verebilen Corluka oldu.

O'Hara vuruşunda Foster'a takıldı, Bentley ise çerçeveyi bulamadı.

Seri penaltılarda Tottenham'a 4-1 üstünlük sağlayan Manchester United tarihinde 3. Lig Kupası şampiyonluğunu yaşadı.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla