Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2009, 10:21   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yapı Kredi'nin ortağı devlet desteği istiyor

Hisseleri önemli oranda değer yitiren ve çalışanlara ödenen primleri kesen İtalyan Unicredit, İtalya ve Avusturya hükümetlerinden destek isityor
İtalyan Il Messaggero gazetesi, Unicredit bankasının İtalay ve Avusturya hükümetinden 4 milyar euroluk devlet desteği isteyeceğini yazdı.
Gazete, bünyesinde Avusturya’da faaliyet gösteren Bank Austria’yı da barındıran Unicredit, Avusturya hükümetinden 3 milyar, İtalya’dan da 1 milyar avroluk yardım isteyeceğini bildiriyor. Yardım ile ilgili planların bankanın 17 Mart’ta yapacağı genel kurulda görüşüleceği söyleniyor.
Piyasa uzmanlarına göre Unicredit’i devletten destek almasını zorlayan nedenlerden biri, 2007 yılında 6.5 milyar euro olan net kârın, krizden dolayı yarı yarıya düşerek 3.78 milyar euro civarında gerçekleşeceği beklentileri. Unicredit, geçen yıl aralık ayında 2008 yılına ait kâr beklentilerini 5.2 milyar euro olarak revize etmişti. Ancak yatırım bankacılığı bölümünün 1.7 milyar euro zarar etmesi hedefleri alt üst etti.
Yapı Kredi'nin yüzde 50 ortağı konumunda olan Unicredit'in hisselerindeki sert düşüşen ardından Libya Lideri Kaddafi şirketin yüzde 5'ine denk gelen hisseelri borsadan toplayarak yönetime girmeyi talep etmişti.
Ayrıca banka geçtiğimiz günlerde yöneticilere ödenen primlerin kesileceğini açıklamıştı.
__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla