Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-03-2009, 20:08   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünyanın en garip dinleri

Click the image to open in full size.Dünya üzerinde çeşit çeşit insan olduğu gibi farklı inançlar da mevcut.

Bu inanç biçimlerinin bir kısmı o kadar garip ki birazdan okuduklarınıza en garip ve bir o kadar da ilginç inanç sistemleri!


Click the image to open in full size.ÖTENAZİ KİLİSESİ
Boston'da Rev. Chris Korda isimli dadaist görüşü savunan bir kişi tarafından kuruldu. Kilisenin web sitesine göre, bu dinin temel amacı insanlık ve kainatın diğer türleri arasındaki dengeyi sağlamak üzerine kurulmuş. Bu inanış dünyadaki nüfus artışını eleştiriyor. Ötenazi Kilisesi'nin belirlediği dört ana dayanak; intihar, kürtaj, yamyamlık ve eşcinsellik. İnanışa göre cinayet ve tecavüz kesinlikle yasak.

Dinin sloganları 'Kainatı koru, kendini öldür!' gibi insan nüfusunu azaltmaya yönelik girişimler. Kilise 11 Eylül saldırısı sonrasında web sitesinde dört dakikalık bir video yayınladı. Pornografik bir görünütünün altına 'Dünya Ticaret Merkezi yıkıldı' alt yazısı eklendi.

Web sitesinde ayrıca kendinizi helyum gazıyla nasıl öldürürsünüz?' diye de bir sayfa bulunuyor.


Click the image to open in full size.YAHWEH TOPLULUĞU
Bu inanış Afro-Amerikalı bir grubun önderliğinde ortaya çıktı. 1970 yılında ABD'de ortaya çıkan bu dinin kurucusu Yahweh ben Yahweh adında bir kişi. İnanışa göre siyah tenli insanlar gerçek Yahudiler. Irksal birtakım ayrımlar öne sürdüğü için eleştirilen dinin savunucuları bugün hala aktif bir biçimde çalışmalarına devam ediyor.


Click the image to open in full size.SCİENTOLOJİ TARİKATI
Scientoloji, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard'ın 1952 yılında kendisine yardım eden bir felsefe olarak geliştirdi ve daha sonra da yeni bir dini akıma dönüştü. İnsanlara ruhsal varlıklarını, reenkarnasyonun varolduğunu, ve fiziksel dünyalarına hakimiyeti üzerine öngörüler ve emirler vermektedir. Bu dinin temelini oluşturan inanış ise özetle şöyledir: Bundan 75 milyon yıl önce zamanın galaktik konfederasyonun lideri Xenu ismindeki varlık, istemediği milyarlarca varlığı dünyamıza gönderip yanardağa atttımıştır. Günümüzde insanların yaşadığı acı ve sıkıntıların kaynağı hala yeryüzünde olan o varlıkların ruhlarıdır.Bu ruhlara 'thetan' denmektedir. Scientolojiye göre insanlar bu ruhların manevi baskısından kurtulunca gerçek mutluluğa kavuşacaklardır.

MARADONA KİLİSESİ
Arjantin'de kurulan ve efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona'ya adanan ‘Maradona Kilise'sinin şu anda dünya çapında yaklaşık 120 bin üyesi bulunuyor. 30 Ekim 1998 yılında kurulan kilise, Maradona'nın İngiltere'ye ‘Tanrının eli'nin yardımıyla gol attığı 22 Haziran 1986'nın yıldönümlerini kutsal gün ilan etmiş durumda. Ünlü futbolcu adına para bile bastıran kilisenin kurucusu Marcela Amez, ‘gerçek bir kilise olmadıklarını' ise her fırsatta dile getiriyor.Bu inanışın bir çeşit senkretizm yani birleştirme felsefesinden meydana gelidiği söylenebilir. Aynı düşünceyi savunanların toplandığı bir çatı olarak görülebilir.


Click the image to open in full size.AUM SHİNRİKYO TARİKATI
Shoko Asahara tarafından kurulan bir Japon dinsel tarikatı. 1995 yılında sadece Japonya!'da 9 bin üyesi bulunan bu grubun dünya genelinde de 40 bin taraftarı bulunuyor. Terör olaylarına da karışan bu japon tarikatının adı Türkçeye "Yüce Gerçek tarikatı" olarak geçmiştir. Metro istasyonuna verdikleri zehirli gazla biyolojik terör eyleminde bulundular. İnanış budizmden etkilenerek yaratılmış.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla