Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2009, 19:55   #1
Hanifi
__HaNiFi_&_KüBrAm__
 
Hanifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hiç Çökmeyen Windows Xp Mümkünmü Buyrun Ozaman

Evet arkadaşlar ben uzun süredir uyguladığım ve çok faydasını gördüğüm bir yöntemi sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle bildiğiniz gibi XP çökmeye ve enfekte olmaya çok uygun bir işletim sistemi. Dolayısıyla belli aralıklarla XP'nin yeniden yüklenmesi ihtiyacı hissediliyor. Aslında ghost gibi programlarla bu pek yorucu bir işlem değil ama yinede mevcut XP'nizi kullanmak, yeniden yüklemekten daha pratik

Benim uzun soluklu ve asla yavaşlamayan kurulduğu ilk günkü gibi kalabilen bir XP için uyguladığım yöntem ise gayet basit. Öncelikle bu işler için kullandığım 4 adet program var. Bunlar sırası ile;

1. Ad-Aware PRO SE

2.Tune Up 2007

3. Antivir

4.Spybot Search&Destroy

5.McAffee Site Advisor (Bu olmasa da olur)

Şimdi birçoğunuz Antivir yüzünden dudak bükecektir biliyorum Ama inanın bana 7-8 aydır muhtemel tüm virus bulaşma girişimlerini oldukça başarılı ve hızlı bir şekilde bertaraf etti bunun yanında ücretsiz olması gibi bir avantajı da var.

Yöntemi ise şöyle anlatmaya çalışayım;

1. Öncelikle bilgisayarınızı program ve oyun demolarının denediği bir labaratuvara çevirmeyin. Sadece ihtiyacınız olduğunu hisstettiğiniz ve gerçekten kullanacağınız programları/oyunları kurun ve kullanın. Bunun sebebi yüklediğiniz her program veya oyun sistem kayıt defterine bir imza bırakır ve kendisini başka bir çok servis yada programla ilişkilendirir. Bu programları kaldırdığınızda da her zaman bu kayıt girdileri silinmez yani bunların sayısı arttıkça bilgisayırınız yavaşlamaya/hantallaşmaya başlar.

2. İşletim sisteminiz üzerinde çok fazla modifikasyon yapmamaya çalışın. Demek istediğim bilgisayarınızın görünümünü tamamen değiştiren ve sistem dosyalaryında büyük değişiklikler yapma ihtimali olan programlardan uzak durmaya çalışın.

3. Kesinlikle 1 haftayı geçmeyecek şekilde disk defragmenter kullanarak diskinizi birleştirin bu bence en önemli hususlardan birisi.

4. Elektirik kesilmesi/reset atma gibi durumlarda sabit diskte oluşması muhtemel kayıp dosya parçacıklarını disk denetleyicisi ile yok edin. (Denetlemek istediğiniz sürücünün üzerine sağ tıkla***** özellikler--->araçlar--->disk denetleyicisini seçin)

5. Ad-Aware programını 3 günde bir update etmeyi ve Ad-Watch özelliğini aktif hale getirmeyi unutmayın. Burada dikkat edilmesi gereken benim kullandığın Ad Aware 1.05 sürümü ve bu sürüm IE dışında tarayıcı kullananlar için %100 koruma sağlamıyor. Eğer 2007 sürümünü bulabilirseniz IE kullanmayabilirsiniz ama dediğim gibi 1.05 kullanacak olanlar kesinlikle IE den şaşmamalı bu çok önemli.

6. Yine bir haftayı geçmeyen aralıklarda Spybot programının güncellemelerini yapın ve sıklıkla bilgisayarınızı taratın. Bu program bugüne kadar denediklerim içerisinde en iyi sonuçları aldığım programdır ve tamamen ücretsizdir/Türkçe desteği vardır.

7. McAffee Site advisor olmazsa olmaz bir program değil aslında. Ama bu program ziyaret ettiğiniz sitelerin ne kadar güvenli olduğuyla ilgili güncel bilgiler veriyor ve fikir sahibi olmanızı sağlıyor. Bence kullanılmalı.

8. Gelelim Tune-Up 2007'ye. Bu program gerçektende olmazsa olmazlardan biri. Bununla herhangi bir programı bilgisayarınıza yüklediğinizde/bilgisayarınızdan kaldırdığınızda vede 3-4 günü geçmeyen aralıklarda sürekli registry cleaner özelliğini kullanarak kayıt defterinizi stabil tutun. Bunu yaparsanız rahatlıkla söyleyebilirim ki Windows ilk günkü gibi hızlı ve kararlı çalışır. Ayrıca bu programda bilgisayarınızın görsel özelliklerini değiştirebileceğiniz ve Internet hızınızdan ramlerinize kadar bir çok şeyi optimize edebileceğiniz seçenekler mevcut. Bu program malesef ücretli. (Tabiiki burada P2P nin nimetlerinden yararlanmak sizin yeteneğinize bağlı

Evet benim uyguladığım ve neredeyse 7-8 aydır bilgisayarımı ilk günki hızında virüssüz/trojansız ve keylogger olmadan kullandığım yöntem özetle bu kadar. Eminim sizinde bu şekilde geliştirdiğiniz yöntemler ve kullandığınız programlar vardır. Bunları birbirimizle paylaşırsak seçeneklerimiz artmış olur.

(Son olarak seçtiğim programları diğer birçok programı kullandıktan ve denedikten sonra belirledim. (Mc Affee, Kaspersky, Zone alarm da dahil) Bu programları seçmemin nedeni çok daha az kaynak harcamaları sürekli güncel tutulabilmeleri ve mümkün olduğunca kolay elde edilebilir olmalarıydı.
__________________
Büyüdüğümüz BEŞİK Mezarımız TAŞ > BEŞİKTAŞ

OOOOo
ooOOOoo DeLgado


Click the image to open in full size.



Birgün Kıyamet Kopar Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Pilan Yaptık
Tüm ÇARŞI Cehenneme Kombine Aldık
Hanifi Ofline   Alıntı ile Cevapla