Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-03-2009, 09:10   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye'ye karşı favori olmaz

İspanya'nın hocası Del Bosque, Türk Milli Takımı'ndaki her oyuncuyu yakından tanıdığını belirterek, "Türkiye çok mücadeleci ve son ana kadar vazgeçmeyen bir takım. Favori gibi gösteriliyor olabiliriz ancak işimiz gerçekten çok zor" dedi..

Dünya Kupası elemelerinde cumartesi ve çarşamba günü iki kritik maç oynayacağımız son Avrupa Şampiyonu İspanya'da teknik direktör Vincente Del Bosque, SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Tesislerde muhabirlerimizi konuk eden ve sıcak tavırlarıyla dikkat çeken İspanyol çalıştırıcı, "Bizi çok zor bir maçın beklediğini biliyorum" dedi. Türkiye'yi yakından tanıdığını ve oyuncuları çok iyi bildiğini belirten Del Bosque, "Özellikle Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlarını takip ettim. Neredeyse tüm maçlarını biliyorum. Çok mücadeleci ve son ana kadar vazgeçmeyen bir takım. Türkiye'ye saygı duyuyorum. Futbolcularımın da saygı duymasını ve bu maçı çok ciddiye almasını istiyorum. Genel kanı favori olduğumuz yönünde ancak işimiz hiç de kolay değil. Avrupa Şampiyonası'ndaki performansı sonrası hiçbir takım Türkiye'nin karşısına 'Favoriyim' düşüncesiyle çıkamaz" şeklinde konuştu.

SAKATLAR ÖLÇÜ DEĞİL
"Türk Milli Takımı'ndaki sakatlıklar İspanya için avantaj kabul edilebilir mi?" şeklindeki sorumuza, "Özellikle defansta Hamit, Servet ve Gökhan gibi eksikleriniz var. Ancak bunlar ölçü değil. Çünkü Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda da çok eksikle, neredeyse 10 sakatla oynadığı maçlar oldu ancak üçüncü olmayı bildi" karşılığını veren Del Bosque, "İspanya'nın finaldeki rakibi Almanya yerine Türkiye olabilirdi. Ama Almanya, yarı finalde daha iyi oynayan Türkiye karşısında tecrübesiyle finale çıktı" dedi.

GRUPTAN BİRLİKTE ÇIKARIZ
Tecrübeli çalıştırıcı, Avrupa şampiyonu bir takım olarak Dünya Kupası'nı kazanmayı hedeflediklerini kaydederek, "Adım adım ilerleyeceğiz. Öncelikle hedef gruptan lider çıkmak. Türkiye maçlarını kazanmak istiyoruz. Belçika da gruptan çıkma konusunda iddialı. Bosna Hersek ilginç bir takım ancak ben İspanya ve Türkiye'nin gruptan çıkacağına inanıyorum" yorumunda bulundu. Del Bosque, "Türk Milli Takımı'nda en dikkat edilecek oyuncular olarak kimleri görüyorsunuz" şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi: "Hepsini tanıyorum. Çok etkili oyuncular var. Emre, Rüştü, Nihat ve Avrupa Şampiyonası'nda ön plana çıkan Arda tecrübeli oyuncular. Güzel ve zevkli bir maç olacağına eminim."

__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla