Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2009, 19:02   #1
CptJackSparrow
 
CptJackSparrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Unhappy Beşiktaş'ta hayal kırıklığı!

Beşiktaş'ta hayal kırıklığı!
Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapma şansı daha stadın yapımına başlanmadan ortadan kalktı.
Click the image to open in full size.03 Nisan 2009 Cuma, 17:23

Yeni stadının yapımı için Anıtlar Kurulu'ndan zorlu bir süreçten sonra onay alan ve stada ilk kazmayı sezon biter bitmez vurmayı planlayan siyah-beyazlı yönetim, çok tartışmalı bir karara imza attı. Anıtlar Kurulu, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi statlarından birini yapmak için kolları sıvayan Beşiktaş Yönetimine, yeni stadın en fazla 38 bin kişi kapasiteli olabileceğini, bundan daha fazla kapasiteli bir stada izin veremeyeceğini bildirmişti. Bu şartı kabul eden yönetim, önemli bir detayı gözden kaçırdı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İÇİN 50 BİN KAPASİTE ŞART

Beşiktaş Yönetimi, Dolmabahçe'ye dünyanın en iyi stadını da yapsa hemen hemen her kulübün hayali olan Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapma şansı olmayacak. Zira UEFA, Şampiyonlar Ligi finali için bir stadın en az 60 bin kişi kapasiteli olmasını tavsiye ediyor, ancak stadın durumuna göre 50 bin kişi kapasiteli statlara da onay verebiliyor. Ancak BJK İnönü Stadı 38 bin kişi kapasiteli olması halinde, bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapma olasılığı ortadan kalkıyor.

UEFA KUPASI FİNALİ BİLE ZORDA

BJK İnönü Stadı'nın, UEFA Kupası finaline bile ev sahipliği yapma şansı oldukça düşük gözüküyor. Bu sezon Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak final için UEFA, 40 bin kişi kapasiteli statları tavsiye ediyor ve stadın en az 30 bin kişi kapasiteli olması gerekliliğini zorunlu kılıyor. Bu durumda BJK İnönü Stadı'nda, şartların uygun olması halinde UEFA Kupası finali oynanabilir gibi gözüküyor. Ancak UEFA, final için 2 başvuru yapılması ve şartların eşit olması halinde finali kapasitesi daha yüksek olan stada veriyor.

AVRUPA ŞAMPİYONASI VE DÜNYA KUPASI'NA ŞARTLI ONAY
Bu arada, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması durumunda da Beşiktaş'ın yeni stadında önemli maçlar oynanamayacak.

Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak statlarda 30 bin kişi kapasite şartı arayan UEFA ve FIFA, turnuvaların yarı final ve final maçları için ise daha yüksek kapasiteye sahip statları tercih ediyor.
Bu durumda Beşiktaş'ın yeni stadında grup maçları oynansa dahi, yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapılamayacak.

80 bin seyirci kapasiteli İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı (o dönem Galatasaray maçlarını bu statta oynamak için stadı kiralamıştı) 2005 Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapmıştı. 52 bin kişilik Fenerbahçe'nin stadı Şükrü Saracoğlu ise bu sezonki UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ezeli rakiplerinin doğrudan ya da dolaylı olarak statlarıyla büyük organizasyonların finallerine ev sahipliği yapması, yaşanan son gelişmeler karşısında Siyah-beyazlı taraftarları üzebilir.

İHA
CptJackSparrow Ofline   Alıntı ile Cevapla