Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-04-2009, 22:41   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon1 Bir yıldız doğuyor

17´lik Macheda´ya yetiştiği kulüp Lazio ayda 500 Euro´yu çok gördü. Ama o M.United formasıyla yıldız olma yolunda ilk adımı şimdiden attı.
Click the image to open in full size.


Ne Cristiano Ronaldo, ne Fernando Torres ne de Frank Lampard... İngiltere, 17’lik Federico Macheda’yı konuşuyor... Manchester United’ın İtalyan forveti, Aston Villa maçı 2-2 devam ederken oyuna girip, attığı golle takımına zirve yarışında altın değerinde üç puan kazandırmıştı. Sunderland karşısında da oyuna dahil olduktan 46 saniye sonra ilk dokunuşunda rakip ağları havalandırdı.

400 Pound’dan 10 bin Pound’a...
Kulüp yönetimi, haftalık 400 Pound alan Macheda’ya sezon sonunda 10 bin Pound’luk kontrat teklif etmeyi planlıyor. Teknik direktör Alex Ferguson da, Rooney ve Berbatov’un yokluğunda bulduğu forma şansını çok iyi kullanan genç oyuncu için “O çok özel bir yetenek. Ailesiyle görüştüm, onunla ilgilenip sahip çıkacaklar” diye konuştu. Ancak lakabı ‘Kiko’ olan Macheda’nın buralara geliş öyküsü çok ilginç. Futbola Lazio’nun altyapısında başlayan Macheda’yı 25 senedir kulüp adına yetenek avcılığı yapan ve Paulo di Canio ile Alessandro Nesta gibi isimleri İtalyan futboluna kazandıran Volfango Patarca keşfetmiş. Lazio Başkanı Claudio Lotito, İngiliz kulüplerini kendi altyapılarından yetişen yetenekleri kandırıp, ellerinden almakla suçlamıştı. Ancak Macheda’nın gelişim öyküsü Lotito’nun hiç de haklı olmadığını ortaya koyuyor.

Günde 160 km yol alıyordu
Roma’nın doğusundaki fakir bölge Ponte di Nona’da doğup büyüyen ‘Kiko’ dar gelirli bir ailenin çocuğu. Evinden, Lazio’nun Formello antrenman tesislerine gidiş-geliş 160 kilometre. Oğlunu hergün buraya götürmek için günlük yevmiyesinden olan babası Pasquale defalarca kulübe yol parası için yalvarıyor. Ancak Lazio, ayda sadece 500 Euro isteyen baba Pasquale’nin bu isteğini hiç dikkate almıyor. M.United’ın Macheda ile ilgilendiğini duyan kulüp yetkilileri para öneriyor. Ama iş işten çoktan geçmiştir. Genç yetenek 16 yaşında ailesinin onayıyla Ada’nın yolunu tuttu ve bugünlere geldi. Babası Pasquale’nin oğlu hakkındaki sözleri ise birçok sporcuya ve ailesine örnek olacak nitelikte: “Daha işin başında. Oğlumun bu başarısının devam etmesi için ayaklarının yere basması gerekiyor. İki maçla yıldız olamaz. İlk yapacağı şey de A.Villa’ya attığı golün formasını açık arttırmayla satışa koyup, geliri L’Aquilla depreminde zarar görenlere bağışlamalı.”
__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla