Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-04-2009, 08:33   #1
ilkeres26
Eskişehirli_Kartal
 
ilkeres26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Bizimki futbol mu?

Bizimki futbol mu?

Click the image to open in full size.
23.04.2009
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
4-4 biten Liverpool-Arsenal ve Real Madrid'in 3-2 kazandığı Getafe maçlarındaki futbol kalitesi ve heyecan Türkiye'de futbolseverlere bu soruyu sordurttu. Biz de sözü futbol otoritelerine bıraktık..
Click the image to open in full size.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 4-4 biten Chelsea-Liverpool maçında oynanan inanılmaz futbol hala konuşulurken, Salı gecesi İngiltere ve İspanya'daki iki maç tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Manchester United'ın bir puan gerisinde şampiyonluk yarışı veren Liverpool'un sahasında Arsenal ile 4-4 berabere kaldığı 90 dakika ve Real Madrid'in son 7 dakikasına 2-1 mağlup girdiği ve uzatmalarda gelen golle 3-2 kazandığı Getafe karşılaşması akıllara şu soruyu getirdi: "Onlarınki futbolsa; bizim ligimizdeki oyuna ne isim vereceğiz?" Türk futbol kamuoyu hala Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki olayları tartışadursun, dünya Liverpool ile Arsenal'in 30 gol pozisyonuna girdiği ve temponun bir saniye bile düşmediği efsane maçı tartışıyor. Yorumcularımıza ve Türk teknik adamlara ligimizle Avrupa futbolu arasındaki giderek açılan kalite farkını sorduk.

Mukayese edilemez
Bugüne kadar çok mükemmel maçlar izledim ama önceki günkü Liverpool-Arsenal maçı birinci sıraya oturdu. 90 dakika Liverpool'un inanılmaz tam saha presi vardı. Kollektif yapısı üstün Arsenal, ancak %39 oranla topa sahip oldu ve Arshavin 4 mükemmel gol attı. İki sene önce İngiltere Ligleri'ni yorumlarken "Artık dünyada en büyük maçlar Liverpool, Manchester United, Arsenal ve Chelsea arasında oynanacak ve Şampiyonlar Ligi'ne de bu takımlar damga vuracak" demiştim. Türkiye Ligi'ni bu noktada onlarla kıyaslamak mümkün değil. Hala yürüyerek oynayan Alex ve Lincoln'ü izliyor, yorumluyoruz.
ÖMER ÜRÜNDÜL

Günü kurtarıyoruz
İngiltere Premier Ligi şu an dünyanın 1 numaralı ligi. Özellikle Bosman kararlarından sonra en kaliteli yabancı oyuncuları kadrolarında barındıran bir lig. Bu yüzden mücadele gücü ve seyir zevki üst düzeyde karşılaşmalar yaşanıyor. Taraftarlık ülkemizde başarıya endeksli fakat İngiltere'de takımın ligdeki konumu ne olursa olsun, bütün maçlar doluyor. Ayrıca bizde yerleşmiş bir futbol kültürü yok. Sadece günü kurtarmaya çalışan ve kurumsallaşamamış kulüplerimiz bu anlayışlarını değiştirmedikleri müddetçe daha kaliteli bir lig düşünmek hayal olur. Bu nedenle Premier Lig ve Türkiye Ligi'ni kıyaslamak eşyanın tabiatına aykırı.
İSKENDER GÜNEN

Bizde antrenör yok

İngiliz Ligi'nin oturmuşluğu, profesyonelliği ortada. Federasyonun otoritesi ortada. Uygulamalar ve oyuncu kalitesinin ötesinde, antrenör kalitesi de önemli. Bizde gerçek şudur: Bu kalitede futbol oynatacak antrenör yok. Çünkü antrenörler atanarak geliyor. Bizde antrenörden beklenti büyük ama eğitimimiz düşük. "Birinin adamı" diye görev alanların size böyle futbol seyrettirme şansı olamaz. Yöneticiler soyunma odalarına giriyor, kadro veriyor. Bu ülkede kaliteli futbol nasıl oynanır ki? Futbol Federasyonu "Biz başarılıyız" diyor. Ama bu sahada belli olur. Uygulamalarla belli olur.
YILMAZ VURAL

Özel idman yapmıyoruz
Türk oyuncularla Avrupalı futbolcu arasındaki düşünce farkı zaten bu farkı ortaya çıkarıyor. Herkesin dilinde kollektif futbol var. Bizde ferdi yeteneklere herkes prim tanıyor. Avrupa'da kollektif oynayan futbolcu ve takımlar ön planda. Bu da aramızdaki önemli fark. Bir de fizik olarak bizden çok ilerideler. İngilizlerin her antrenmandan sonra özel kendi idman programları var. Bizde idmanın hemen bitiminde duşunu alıp tesisleri terk eden futbolcu oranı yüzde 80. Onlarda özel idman yapan yüzde 80. Onun için Avrupa'da yıldızlar 30-40 milyon euro ediyor, bizim futbolcular da 3-4 milyon euro ile sınırlı kalıyor.
ÜMİT KAYIHAN

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/haber,E041D6...30F50EAA0.html
__________________
Click the image to open in full size.
1-2-3-4 YETMEZ 5-6-7-8-9-10 OLSUN HOLOSKO NOBRE BOBO KOYSUN BEŞİKTAŞIM ŞAMPİYON OLSUN

Konu ilkeres26 tarafından (23-04-2009 Saat 08:34 ) değiştirilmiştir..
ilkeres26 Ofline   Alıntı ile Cevapla