Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-04-2009, 19:55   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
coca-cola'nın en tepesinde bir türk

Dünyanın en büyük içecek şirketi Coca-Cola'nın Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, bu kez şirketin zirvesine tırmandı ve yönetim kurulu başkanı oldu.

Muhtar Kent (56), yönetim kurulu üyelerinin seçimiyle, Atlanta merkezli içecek üreticisi Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini aldı.


Şirketin Üst Yöneticiliğine Temmuz ayında getirilen Kent, dün yeniden başkan ve Üst Yönetici olarak da seçildi.


Kent, yıllık toplantıda, küresel durgunluğa karşın şirketin pazar payını artırmayı başarabileceklerini söyledi.

1978’DE KATILDI, 2009’DA ZİRVEYE OTURDU
The Coca-Cola Company bünyesine 1978 yılında Atlanta’da katılan Muhtar Kent, Atlanta, İtalya ve Hollanda’daki değişik Satış ve Pazarlama görevlerinden sonra, 1985 yılında şirketin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü olarak atandı. 1989-1995 yılları arasında ise, The Coca-Cola Company’nin 23 ülkedeki faaliyetlerini yönetmek üzere Doğu ve Orta Avrupa Bölümü Başkanı unvanını aldı. 1995-1998 yılları arasında Coca-Cola sisteminin önde gelen şişeleyici ortaklarından Amatil Avrupa’nın Murahhas Azası olarak görev yapan Muhtar Kent, 1999-2005 yılları arasında, Türkiye’de Coca-Cola İçecek’in en büyük hissedarı Efes İçecek Grubu’nun Başkan ve Murahhas Azalığını yürüttü.

The Coca-Cola Company’ye 2005 yılı Mayıs ayında Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Bölgeleri Grup Başkanı olarak geri dönen Muhtar Kent, 2006 Ocak ayında şirketin Kuzey Amerika dışındaki tüm ülkelerdeki faaliyetlerini yönetmek üzere Coca-Cola International Başkanı olarak atandı. 2006 sonunda İcra Başkanlığı (CEO) görevine getirildi ve 1 Temmuz 2008 itibariyle Coca-Cola şirketinin en üst düzey yöneticilik görevini üstlendi. Bugünden itibaren de şirketin yönetim kurulu başkanı oldu.

İngiltere’deki Hull Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Muhtar Kent, İdari Bilimler dalındaki yüksek lisans diplomasını ise London City Üniversitesi’nden aldı. Defne Kent’le evli olan Muhtar Kent’in, Selin ve Cem adlı iki çocuğu bulunuyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla