Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2009, 22:48   #1
bjkli_osman
siyah beyaz bize emanet
 
bjkli_osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tek şutla final: 1-1

Roma'da final oynayacak diğer takım da belli oldu. 27 Mayıs'ta Roma Olimipiyat Stadı'nda finalin adı Manchester United ile Barcelona oldu. Şampiyonlar Ligi'nde yarı final rövanş karşılaşmasında iki dev ekip Chelsea ile Barcelona kozlarını paylaştı. Stamford Bridge'de oynanan müsabaka 1-1 sona erdi ve Barcelona mucizevi bir şekilde finale adını yazdırdı.


Nou Camp'ta 0-0 beraberlikle biten ilk maçın rövanşında Barcelona'ya turu getiren golü 92. dakikada İniesta kaydetti. Michael Essien'in 9. dakikadaki golü ise tur için yeterli olmadı. Barcelona da ise Eric Abidal maçın 66. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla 27 Mayıs'ta Roma'da oynanacak final maçında Manchester United'ın rakibi Barcelona oldu.
ESSİEN'DEN ERKEN BAZUKA
Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında, Barcelona'da sarı kart cezalısı Puyol, sakatlıklarından dolayı Marquez ve Henry; Chelsea karşısında forma giyemedi. İki takımın birbirlerine yeni yeni üstünlük kurma çabasındayken Essien'in mükemmel golü Chelsea'yi henüz 9. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Chelsea sol kanatta Lampard, Malouda ve Ashley Cole üçgeninde paslaştıktan sonra, Lampard ceza alanı sol bölgesinden ortasını yaptı. Savunmadan seken topu henüz havadayken ceza sahası dışından sol ayağıyla tamamlayan Essien topu köşeye nişanladı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Click the image to open in full size.
CHELSEA BU KEZ KORKAK OYNAMADI
Stamford Bridge'de top yine ilk maçtaki gibi Barcelona'nın ayağındaydı ama golü bulan Gök Mavililer oyunu istedikleri gibi domine etme şansı yakaladı. Barça'da savunmada mecburen Yaya Toure görev yaparken; Chelsea, Anelka ve Drogba ile pozisyonlar buldu. Saha avantajıyla ilk maça nazaran daha aktif bir futbol ortaya koyan İngilizler topu orta alanda tutmayı başardı. İlk yarıda Barcelona'nın hiçbir şutu kaleyi bulmadı.
BARCELONA 10 KİŞİ
Gol bulmak zorunda olan Barcelona, savunmada daha fazla açık verdikçe Drogba ile Anelka'yı daha fazla pozisyona soktu. Maçın 66. dakikasında Chelsea savunmasının uzun topunda defansın arkasına sarkan Anelka ceza alanı içine girmek isterken Abidal'ın darbesiyle yerde kaldı ve hakem Ovrebs Fransız oyuncuya kırmızı kartını çıkardı.
BARÇA'NIN KALEYİ BULAN TEK ŞUTU GOL OLDU
10 kişi kalan Barcelona son 25 dakika duran top dışında tehlike üretemezken, 90+2. dakikada İniesta'nın golü ise Stamford Bridge'i yıktı. Maç boyunca 13 şut çeken Barcelona'nın hiçbir şutu kaleyi bulmazken; İniesta'nın ceza alanı dışından çektiği sert şutu ise ilk kez kaleyi buldu ve top ağlarla buluştu.
Herkes Chelsea finalde diye beklerken, İniesta'nın mükemmel şutu Barcelona'yı finale gönderdi. 27 Mayıs'ta Roma Olimpiyat Stadı'nda Manchester United'dan sonra finale çıkan diğer takım ise Barcelona oldu.
__________________
Click the image to open in full size.

Şampiyon Beşiktaş

Konu bjkli_osman tarafından (06-05-2009 Saat 22:50 ) değiştirilmiştir..
bjkli_osman Ofline   Alıntı ile Cevapla